«Κινούμαστε θεσμικώς άψογα» δήλωσε την Πέμπτη το πρωί μετά και την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «έχουμε μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της» και ζήτησε από όλους να συνδράμουν το έργο της.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του Πρωθυπουργού μετά από την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι «υπήρξε μια έκπληξη» και πως ζητήθηκε από τον Αντ. Σαμαρά ενημέρωση.

Επισήμανε, ωστόσο, πως οι δηλώσεις που έκανε χθες ο ίδιος ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», απηχούν και τις απόψεις του Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια δείπνου με έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μάλιστα στο Twitter κυκλοφόρησε φωτογραφία του Πρωθυπουργού ενώ ελέγχει το κινητό του τηλέφωνο στο τραπέζι με τους ανταποκριτές και έχει μάθει την είδηση της προφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Κληθείς πάντως να σχολιάσει τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια αντίστοιχα, ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση από κυβερνητική και πολιτική πλευρά».

Διεμήνυσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. «Υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε», υπογράμμισε.