«Λίγη τύχη», «καλό τερματοφύλακα» και «Γιώργο Σαμαρά σε καλή ημέρα». Αυτά είναι κατά τον προπονητή της Σέλτικ Νιλ Λένον τα συστατικά της συνταγής που θα οδηγήσει τους Καθολικούς στη νίκη εις βάρος της Μπαρτσελόνα απόψε στο Σέλτικ Παρκ, όπως συνέβη πέρυσι στις 7 Νοεμβρίου, όταν επικράτησαν με 2-1 και ο ένθερμος οπαδός τους, ο διάσημος ροκ σταρ Ροντ Στιουαρτ, ξέσπασε σε κλάματα!

«Ο Σαμαράς έχει μεγάλη επιρροή σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια. Του αρέσουν οι προκλήσεις», είπε ο Λένον. Για την απουσία του τραυματία Λιονέλ Μέσι σημείωσε πως «από τη μια είναι καλό γιατί είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, από την άλλη όμως λυπούμαστε γιατί μας αρέσει να βλέπουμε τους καλύτερους στη Γλασκώβη».

Οταν κλήθηκε ο Βορειοϊρλανδός να συγκρίνει τον Μέσι με τον Νεϊμάρ, είπε πως «είναι σαν να συγκρίνεις τον σκύλο με τη γάτα». Και κατέληξε πως ο μόνος παίκτης που μπορεί να συγκριθεί με τον Αργεντινό είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η απουσία του Μέσι κυριάρχησε στις δηλώσεις και του Τάτα Μαρτίνο: «Για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο θα ήταν δύσκολο να αντικαταστήσει τον Μέσι, όμως έχουμε εξαιρετική ομάδα».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάρτσα Αντονι Θουμπιθαρέτα δεν θέλει να μιλά για «ρεβάνς». «Πηγαίνουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι και την ατμόσφαιρα. Η Σέλτικ έχει δείξει πως ξέρει πώς να παίζει και πώς να μας νικά».

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ. Οι κακές συνήθειες ακολουθούν τον Ζοζέ Μουρίνιο και στην Τσέλσι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αποψινό αγώνα των Μπλε με τη Στεάουα στο Βουκουρέστι, ο Πορτογάλος αποχώρησε από την αίθουσα δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ενόχλησή του για τις συνεχόμενες ερωτήσεις που δεχόταν σχετικά με παίκτες (Ντε Μπρούιν) που δεν χρησιμοποιεί.

«Εχετε αυτή την τάση να ρωτάτε συνεχώς για παίκτες που δεν επιλέγω», είπε στους δημοσιογράφους. Ο Μουρίνιο εκνευρίστηκε γιατί στις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου δεχόταν καταιγισμό ερωτήσεων για τον Χουάν Μάτα, που επίσης ήταν παροπλισμένος. «Είναι καταπληκτικό γιατί κανείς δεν ρωτά τώρα για τον Μάτα», είπε ο «Μου» και πρόσθεσε πριν έρθει η έκρηξη: «Ενδιαφέρεστε για τους παίκτες που δεν παίζουν και όχι γι’ αυτούς που παίζουν».

n Ενα μικρό κάταγμα στο τέταρτο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού αποκόμισε ο Ελ Σαράουι στην προπόνηση της Μίλαν και τέθηκε νοκ άουτ για έναν μήνα. Ο «Φαραώ» προοριζόταν βασικός στους Ροσονέρι στο αποψινό παιχνίδι με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ , στο πλευρό του ατίθασου Μπαλοτέλι.

«ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΑ». Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι τιμωρημένος και δεν θα καθήσει στον πάγκο της Ντόρτμουντ για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Ο ίδιος όμως δεν δείχνει ιδιαίτερη ανησυχία καθώς με τον βοηθό του, τον Ζέλικο Μπούβατς που θα κοουτσάρει τους Βεστφαλούς, μπορεί και επικοινωνεί… τηλεπαθητικά, όπως λέει.

Η Αρσεναλ υποδέχεται τη Νάπολι κι αυτόν που φοβάται περισσότερο ο Αρσεν Βενγκέρ είναι ο προπονητής των Παρτενοπέι Ράφα Μπενίτεθ! Ο Αλσατός εύχεται επίσης να μην τον τιμωρήσει ο αργεντινός επιθετικός Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τον οποίον ήθελε στην ομάδα του αλλά προτίμησε τη Νάπολι.