«Το κίνητρο για να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο είναι μεγάλο, αφού στον επαγγελματικό αθλητισμό μπαίνεις πάντα στο γήπεδο για να κερδίζεις, κάτι που δείξαμε άλλωστε ακόμα και στα φιλικά τουρνουά».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας για τη διοργάνωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, ξεκαθαρίζοντας πως ο στόχος της κατάκτησης τίτλου είναι από μόνος του ένα τεράστιο κίνητρο για τους παίκτες του.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης αναχωρούν (χωρίς Λο και Παπαπέτρου) την Τρίτη το βράδυ για το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου Παρασκευή και Κυριακή θα διεκδικήσουν κόντρα στην πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής βραζιλιάνικη Πινέιρος το τίτλο του Διηπειρωτικού.

Η ομάδα θα πετάξει με το νέο χορηγό της ομάδας (“Airfasttickets”) με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εύχεται: «Τα ταξίδια να συνεχιστούν και να φτάσουν μέχρι το Μιλάνο», εκεί δηλαδή που θα γίνει το φάιναλ φορ του 2014.

Οσο για το τι περιμένει να συναντήσει η ομάδα του στη Βραζιλία, ο κόουτς ήταν ειλικρινής:

«Δεν έχω εικόνα για την ατμόσφαιρα. Όσοι γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση των Βραζιλιάνων, ξέρουν ότι είναι πολύ δυνατοί στον ομαδικό αθλητισμό. Το πρωτάθλημα τους είναι σε εξέλιξη και η αντίπαλός μας έχει παίξει ήδη 18 αγώνες (10 νίκες-8 ήττες) κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα.

Το κακό για μας είναι ότι με δυσκολία βρίσκουν οι συνεργάτες μου πληροφορίες για την αντίπαλό μας».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε και την ανησυχία του για την εικόνα της ομάδας, κατά την επιστροφή από το υπερατλαντικό ταξίδι:

«Η αλήθεια είναι πως οι ομάδες που κάνουν μεγάλα ταξίδια το πληρώνουν. Σίγουρα μας απασχολεί η διαφορά ώρας, καθώς τα ταξίδια που θα κάνουμε θα είναι μεγάλα και πρέπει και να συνέλθουμε τόσο όταν φτάσουμε, όσο και όταν γυρίσουμε, διότι έχουμε να δώσουμε μεγάλες και σημαντικές αναμετρήσεις».

Επίσης η συμμετοχή των διεθνών μας στις εθνικές ομάδες, οι τραυματισμοί και όλα αυτά είναι λογικό να έχουν επηρεάσει την ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση το πόσο έχει προετοιμαστεί ο ένας με τον άλλον. Υπάρχει ανομοιομορφία σε αυτό, καθώς ο βαθμός ετοιμότητας του καθένα είναι διαφορετικός. Θέλει δουλειά ώστε να βρεθούν όλοι οι παίκτες μας στην ίδια φόρμα. Ο Πριντεζης έχει παίξει για παράδειγμα 15 ματς παραπάνω από τον Ντάνστον. Η κάθε προπόνηση από εδώ και πέρα είναι σημαντική. Είναι απαιτητικό το ξεκίνημα, με δυνατά ματς, καθώς με το που γυρίσουμε από την Βραζιλία έχουμε Κύπελλο, Πρωτάθλημα με πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και Ευρωλίγκα απέναντι στην Μάλαγα» υπενθύμισε ο κόουτς Μπαρτζώκας, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι παίκτες που φεύγουν από την ομάδα για διάφορους λόγους συνεχίζουν να παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλους τους παίκτες και τους προπονητές, τους βοηθάει να κάνουν ένα άλμα στην καριέρα τους και μέσα από τις επιτυχίες του κερδίζουμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης μιλώντας για το ταξίδι στη Βραζιλία υπογράμμισε: «Είναι ένα τρόπαιο που μας λείπει και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Σίγουρα έχουμε κίνητρο, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να βρούμε τρόπο να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την ταλαιπωρία του δύσκολου ταξιδιού εν’ όψει της συνέχειας».

Την ίδια ώρα ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης προσπαθεί να μάθει κινέζικα για τις ανάγκες της Ευρωλίγκας,παρουσιάζοντας τον εαυτό του στα κινέζικα.

Αξίζει να απολαύσετε το βίντεο.