Στην Κατερίνη διανυκτερεύει η Ολυμπιακή Φλόγα στο κλείσιμο της τρίτης μέρας της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους το βράδυ της Τρίτης.

Μάλιστα ο καιρός ήταν απόλυτα προσαρμοσμένος στο κλίμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στο ξεκίνημα της ημέρας κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό του Καρπενησίου αφού η Λαμπαδηδρομία έγινε συνοδεία ψιλής βροχής και θερμοκρασίας μόλις 12 βαθμών.

Η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας αφού φιλοξένησε λοιπόν για ένα βράδυ το φως του Ολυμπισμού, το αποχαιρέτησε το πρωί της Τρίτης, για να συνεχιστεί το ταξίδι της προς τη Λαμία. Ιδιαίτερα εκδηλωτικοί ήταν οι κάτοικοι των χωριών και των πόλεων της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας καθώς βγήκαν στο δρόμο κρατώντας ελληνικές σημαίες για να δουν την Ολυμπιακή Φλόγα.

Πιο εκδηλωτικοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, που δείχνουν να αντιλαμβάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό απʼ όλους τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της Ολυμπιακής Φλόγας.

Συμβολικός ήταν και ο χώρος που έγινε η Τελετή στη Λαμία, καθώς ο βωμός άναψε στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ μετά κατευθύνθηκε προς τον Βόλο όπου το βωμό άναψε ο πρωταθλητής της χιονοδρομίας στους δρόμους αντοχής Δημήτρης Κυριαζής.

Επόμενος σταθμός η Λάρισα, όπου η υποδοχή της Φλόγας έγινε στο Αρχαίο Θέατρο, χώρος που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη, ενώ το φινάλε ήταν σε μια ακόμα πλατεία «Ελευθερίας» στην Κατερίνη.

Από όπου το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει η 4η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, και με σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τη Νάουσα, την Έδεσσα, θα καταλήξει στη Φλώρινα.