Έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση για τη Βραζιλία όπου οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα διεκδικήσουν το Διηπειρωτικό Κύπελλο κόντρα στη βραζιλιάνικη Πινέιρος.

«Είναι μεγάλη πρόκληση η καθοδήγηση μιας τόσο σημαντικής ομάδας. Το να είσαι μέλος του Ολυμπιακού συνεπάγεται δύσκολη χρονιά με μεγάλες απαιτήσεις και πολλές υποχρεώσεις. Εύχομαι να έχουμε υγεία και έρχονται για όλους μας νέες προκλήσεις, όπως και νέες επιτυχίες» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που πέρυσι στην αντίστοιχη εκδήλωση ήταν ουσιαστικά το νέο πρόσωπο, ενώ εφέτος είχε πολλά νέα πρόσωπα πίσω του.

«Η σεζόν τελείωσε για μας πέρυσι στο πρωτάθλημα χωρίς τους δύο βασικούς γκαρντ, τον Μάντζαρη και τον Λο. Για να μη συμβεί το ίδιο, προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε το ρόστερ μας αφού υπήρχε μεγάλη φθορά με τόσα πολλά παιχνίδια. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και νιώθω πως εφέτος έχουμε πιο βαθύ ρόστερ, με τουλάχιστον τρεις παίκτες σε κάθε θέση και μάλιστα με ταλέντο. Έχουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις, πιστεύω πως είμαστε γεμάτοι και μένει να έχουμε καλή χημεία και ατμόσφαιρα. Το κίνητρο των παικτών είναι πολύ μεγάλο» τόνισε ο κόουτς Μπαρτζώκας που διαπίστωσε και…ψυχολογικά προβλήματα σε παίκτες του (Πρίντεζης-Περπέρογλου) λόγω εθνικής, έστω και αν δεν τους κατανόμασε.

«Το Ευρωμπάσκετ με έμμεσο ή άμεσο τρόπο μας επηρέασε. Ο Λοτζέσκι ήρθε τραυματίας, ο Σπανούλης το ίδιο, ενώ ένας δύο παίκτες μας γύρισαν με ψυχολογικά προβλήματα από τη διοργάνωση» είπε χαρακτηριστικά ενώ μίλησε και για την συνεχιζόμενη επένδυση της ομάδας στα νέα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

«Εμείς κάναμε μια εισήγηση, μιλάμε για τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου, η διοίκηση το έκανε πράξη, υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια και πιστεύουμε πως θα είναι διεθνείς τα επόμενα χρόνια. Η ένταξή τους σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο εξαρτάται από τους ίδιους. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Τη διοίκηση εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Χρήστος Σταυρόπουλος ο οποίος στάθηκε στο περσινό άδοξο φινάλε του πρωταθλήματος: «

«Το έχουμε πει πολλές φορές, όλοι είδαμε πως τέλειωσε το πρωτάθλημα πέρσι, όλοι είδαμε και τι έγινε. Το άθλημα πρέπει να προστατευτεί από τις αρχές, είτε εάν αυτές είναι ο ΕΣΑΚΕ, είτε η ΕΟΚ, είτε οι ομάδες. Κάνουμε ό,τι καλύτερο και ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το άθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ομάδα αναχωρεί σήμερα για το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, χωρίς τον τραυματία Λό και τον Παπαπέτρου που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα (ήταν νοσοκομείο) για να διεκδικήσει σε δύο αγώνες, Παρασκευή και Κυριακή το Διηπειρωτικό Κύπελλο από την βραζιλιάνικη Πινέιρος.