Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο (σημειώνεται ότι η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που διατάχθηκε η δικαστική έρευνα) σχεδόν ταυτόχρονα, οι προφυλακισμένοι πλέον χρυσαυγίτες βουλευτές Παναγιώταρος και Παππάς, πήραν τις οικογένειές τους και την οικοσκευή τους, μετακομίζοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Αντιτρομοκρατική δεν τους εντόπισε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις μέχρι τότε γνωστές διευθύνσεις τους.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια σπιτιού που νοίκιαζε ο Ηλίας Παναγιώταρος στην οδό Κύπρου του Παπάγου, ο βουλευτής το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Στη μαρτυρική κατάθεση του, πρόσωπο που διέμενε πάνω από το σπίτι του Χρήστου Παππά ανέφερε ότι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, αιφνιδιαστικά ο βουλευτής με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους φόρτωσαν σε τρία φορτηγά τα πράγματα από το διαμέρισμά τους στην οδό Μιχαήλ Γρηγορίου 21 και μετακόμισαν.

Ο εντοπισμός του οπλοστασίου

Σε ό,τι αφορά τις αστυνομικές έρευνες, πρώτη προτεραιότητα πλέον αποτελεί ο εντοπισμός του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία.

Παράλληλα, αναζητούνται συμπληρωματικά επιβαρυντικά για τους κατηγορούμενους στοιχεία και στο πλαίσιο αυτό γίνονται νέες έρευνες σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε κατοικίες βουλευτών που συνελήφθησαν.

Τέλος τη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ , από τη μέχρι στιγμής βαλλιστική-συγκριτική εξέταση των όπλων που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες και συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαπιστώθηκε ότι πιστόλι 9 χιλιοστών που κατείχε νόμιμα ο Ηλίας Παναγιώταρος το οποίο και βρέθηκε σε ΙΧ ιδιοκτησίας του, ταυτοποιείται με την υπόθεση άσκοπων πυροβολισμών στη διάρκεια της κηδείας του ισοβίτη χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή στις 31 Ιανουαρίου 2013.