Το επιθετικό δίδυμο Μπεργκ και Φιγκερόα οδήγησαν σε νίκη (2-1) τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μία νίκη που έφερε τους Πράσινους στην 3η θέση της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα, μετά 6 αγωνιστικές.

Ο αργεντινός επιθετικός Φιγκερόα κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στο 76΄ με φαλτσαριστό πλασέ μέσα από την περιοχή, μόλις στη δεύτερη επαφή που είχε με τη μπάλα, μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Στο σημείο εκείνο ο επιθετικός Μπαράλες είχε τραυματιστεί και ήταν εκτός τερέν, με τον Τσιώλη να τον αντικαθιστά μετά τη σέντρα.

Ο σουηδός επιθετικός Μάρκους Μπεργκ είχε ανοίξει το σκορ. Ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς Γκόιαν και Κοντοέ έκανε κοντρόλ γύρισε το σώμα του και κεραυνοβόλησε τον Ερνάντεζ κάνοντας το 1-0 στο 59΄. Ο Αστέρας απάντησε άμεσα με τη σέντρα! Ισοφάρισε με επίσης εκπληκτικό γκολ από φαλτσαριστό σουτ του Ντε Μπλάσις στο 60΄. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έλεγξε καλύτερα το χώρο του κέντρου με τους Πράνιτς, Κλωναρίδη, Ντίνα και περιόρισε πολύ την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που με δυσκολία έφτανε στην αντίπαλη περιοχή. Πολύ καλός και ο Νάνο, βελτιωμένος ο Ζέκα. Ο Εντό που μπήκε αλλαγή, βοήθησε πολύ στο κέντρο τον Αστέρα, είχε μία-δύο καλές κάθετες πάσες, όμως οι φάσεις που έγιναν δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα την άμυνα και τον Καπίνο.

ΦΑΣΕΙΣ

Στο 13΄ ο Μπεργκ βρήκε μέσα στην περιοχή με πάσα τον Κλωναρίδη, όμως το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Ερνάντεζ. Στο 25΄ αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με τον Πράνιτς να σεντράρει και τον Μπεργκ να πιάνει κεφαλιά άουτ. Επικίνδυνη φάση για τον Αστέρα ο Καπίνο διώχνει στον αέρα με δυσκολία με τον Μπαράλες να μην βρίσκει την κεφαλιά. Βολίδα του Ζέκα στο 47΄η μπάλα έφυγε κοντά από το δεξί δοκάρι του Ερνάντεζ. Τετ-α-τετ του Μπεργκ στο 48΄ με τον Ερνάντεζ νικητής βγήκε ο δεύτερος διώχνοντας με τα πόδια! Ο Κλωναρίδης με ατομική προσπάθεια και σουτ στο 55΄απείλησε την αντίπαλη εστία (άουτ). Στο 70΄ ο Μπεργκ παρά λίγο να κάνει ξανά τη ζημιά στον Αστέρα, όμως την τελευταία στιγμή μπλόκαρε τη μπάλα στην προβολή του, ο κίπερ των φιλοξενούμενων. Στο 86΄ αντιαθλητικό τάκλιν του Πιπίνη στον Μπεργκ του απέφερε κίτρινη κάρτα, αφού πρώτα ο διαιτητής Παππάς άφησε να εξελιχθεί η φάση. Στο σημείο εκείνο έγινε μικροσύρραξη παικτών, καθώς οι γηπεδούχοι ζήτησαν το λόγο από τους παίκτες του Αστέρα επειδή δεν έβγαλαν τη μπάλα πλάγια για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στο Σουηδό. Ωστόσο, οι παίκτες του ΠΑΟ ήταν αυτοί που αρχικά έκαναν επίθεση, δίχως να βγάλουν τη μπάλα εκτός!

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ

Πριν από τον αγώνα οι ποδοσφαιριστές έστειλαν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο:

«Αδιαφορήστε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Απαντήστε με φωνή και παλμό. Θέλουμε να δώσουμε όλα τα παιχνίδια σε κατάμεστη Λεωφόρο» είπε ο Στέφανος Κοτσόλης, ενώ στη συνέχεια στο κέντρο του γηπέδου το μικρόφωνο πήρε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα: «Σας παρακαλώ να μην ρίχνετε αντικείμενα. Σας θέλουμε πάντα κοντά μας και δίπλα μας. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους».

Πολύ καλή η διαιτησία του Παππά (Αθηνών). Κίτρινες: Μπαράλες,Τσαμπούρης, Εντό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (80΄ Μέντες), Κλωναρίδης (74΄ Φιγκερόα), Μπεργκ (90΄ Μπαιράμι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Πιπίνης, Ουσέρο, Μπαράλες (78΄ Ντελγκάδο), Γκρατσίνι (54΄ Εντό), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (80΄ Καράσκο), Ναβάρο, Γκόιαν, Ντε Μπλάσις, Κοντοές.