Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους ποιοτικούς Βάις (61΄), Σαβιόλα (75΄) πέρασε με νίκη(2-0) το εμπόδιο του Πανιωνίου το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη, εξακολουθεί να βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας και με υψηλό δείκτη ψυχολογίας θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σπουδαία δουλειά στην επίθεση του Ολυμπιακού έκανε ο Ολαϊτάν, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια στη μεσαία γραμμή από τους Σάμαρη, Μανιάτη. Η πειραϊκή ομάδα μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό(0-0)την περασμένη αγωνιστική δεν είχε περιθώρια για απώλεια βαθμών. Η ομάδα του Μίτσελ κυριάρχησε στο τερέν και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πανιώνιο.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο είχε κατοχή της μπάλας(67%-33%), δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Ολαϊτάν, όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει το μηδέν στην εστία του Γιαννακόπουλου. Η πρώτη γραμμή ξεκινούσε από το κέντρο(Παναγιωτούδης, Μενδρινός, Ντούνης, Καλτσάς, Γιάννου)και η δεύτερη γραμμή βρισκόταν στα μετόπισθεν(Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος).

Η ομάδα του Μίτσελ μετέφερε το παιχνίδι στην εστία των γηπεδούχων, όμως από έλλειψη αποτελεσματικότητας, από ατυχία και από την ετοιμότητα του γκολκίπερ του Πανιωνίου Γιαννακόπουλου η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι Σιόβας(16΄), Κάμπελ(21΄) δεν βρήκαν στόχο(16΄). Ο Ολαϊτάν από πάσα του Σαβιόλα, απέφυγε τον Γιαννακόπουλο, σούταρε όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς βρήκε το κάθετο δοκάρι(35΄). Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου κράτησε ανέπαφη την εστία του στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου σε πλασέ του Σαβιόλα.

Η ομάδα του Νίκου Παντελή είχε μόνο ένα αξιόλογο σουτ στο α΄ ημίχρονο με τον Παναγιωτούδη στο 27΄(η μπάλα πέρασε άουτ).

Στο β΄ ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με αποφασιστικό τρόπο για να πάρουν το τρίποντο. Στο 69΄ ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε σουτ του Ολαϊτάν, όμως στη συνέχεια ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μάζεψε δύο φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του. Ο Βάις με υποδειγματικό πλασέ, ύστερα από πάσα του Σαβιόλα άνοιξε το σκορ(0-1) στο 61΄. Στο 75΄ ήταν σειρά του Σαβιόλα να χριστεί σκόρερ. Ο αργεντινός επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Ολαϊτάν να γράψει το τελικό 0-2.Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε με υπερένταση φάουλ του Βάις.

Το ματς διαιτήτευσε ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Κίτρινη κάρτα: Καλτσάς, Γιάννου, Αραβίδης, Κούρος, Παναγιωτούδης, Λάσνικ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Παναγιωτούδης(80΄ Ριβέρο), Μενδρινός(61΄ Λάσνικ), Ντούνης, Καλτσάς, Γιάννου(69΄ Καπάνταης), Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Σαλίνο(72΄ Εντινγκά), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Κάμπελ(57΄ Σέποβιτς), Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις, Σαβιόλα(78΄ Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.