Το 2009 ο αμερικανός Πρόεδρος άργησε πολύ να δώσει το «χρίσμα» στον υποψήφιο των δημοκρατικών απέναντι στον Μπλούμπεργκ για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης και αρκέστηκε σε έναν υπαινιγμό του εκπροσώπου του για στήριξη του Γουίλιαμ Τόμσον.

Και αυτό, παρόλο που ο Τόμσον έχασε για ελάχιστες ψήφους από τον Μπλούμπεργκ και είχε δίπλα του τους αφροαμερικανούς του «Μεγάλου Μήλου».

Αυτή τη φορά, ίσως, με τον Μπλούμπεργκ να αποσύρεται, ο Ομπάμα δεν περίμενε για να προσφέρει την στήριξή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών και γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντι Μπλάζιο.

Σε δήλωσή του που τύπωσε και κυκλοφόρησε ευρέως το πολιτικό γραφείο του Ντι Μπλάσιο ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι «η προοδευτική αλλαγή της πολιτικής πλατφόρμας του Ντι Μπλάζιο θα τον καταστήσει σπουδαίο δήμαρχο για τη Νέα Υόρκη».

Η στήριξη όμως δεν είναι μόνον λεκτική, «βετεράνοι» της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα κατά το 2008 και το 2012 αποτελούν τώρα συμβούλους του Ντι Μπλάζιο για τις εκλογές του Νοεμβρίου απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Τζότζεφ Λότα, πρώην αντιδήμαρχο Νέας Υόρκης επί Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Ο ίδιος, άλλωστε, ο 52 ετών σήμερα Μπιλ Ντι Μπλάζιο υπήρξε σύμβουλος της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία για τη Γερουσία.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Ντι Μπλάζιο γεννήθηκε ως Γουίλιαμ Βίλχελμ και ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής, αλλά άλλαξε το επίθετό του σε αυτό της μητέρας του που ήταν ιταλικής καταγωγής.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από