Λύτρωσε (2-1) τον Παναθηναϊκό ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 90΄, δίνοντας προβάδισμα στους Πράσινους κόντρα στον Εργοτέλη στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο δρόμο για τους «16» του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δημιούργησε πολλές φάσεις και ήταν καλή επιθετικά, ωστόσο ο Θανάσης Ντίνας αποδείχτηκε μοιραίος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟ, ενώ καλός ήταν όσο αγωνίστηκε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος αποθεώθηκε από τους οπαδούς στο… νέο του ντεμπούτο (είχε παίξει στις 9 Μαιου τελευταία φορά και αποχώρησε για να επιστρέψει ξανά τον Σεπτέμβριο).

Η σέντρα του Σπυρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι στη φάση του γκολ τον βάζει επίσης στους διακριθέντες, ενώ καλές κούρσες από αριστερά είχε ο νεαρός Χουχούμης. Από τον Εργοτέλη ξεχώρισαν οι Χαλκιαδάκης, Διαμαντάκος και Καβουσάκης.

ΓΚΟΛ

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 41΄ με προβολή από φάση η οποία ξεκίνησε με τους Πράνιτς και Ντίνα. Ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού επιθετικού με τη φανέλα του ΠΑΟ. Ο Δημήτρης Διαμαντάκος ισοφάρισε στο 59΄ με κοντινό δυνατό σουτ, μετά εκπληκτική προσπάθεια του Χαλκιαδάκη που απέφυγε δύο αντιπάλους του. Ο επιθετικός του Εργοτέλη που ανήκει στον Ολυμπιακό και παίζει δανεικός στην κρητική ομάδα, μετά το γκολ πήγε και πανηγύρισε επιδεικτικά μπροστά από τη θύρα 13 με αποτέλεσμα να του πετάξουν μπουκαλάκια.

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα του Κυπέλλου σε σχέση με αυτήν του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες του και να δώσει ευκαιρίες στους υπόλοιπους. Ο Γιάννης Πετράκης έπαιξε ανοιχτά, δεν έκλεισε την ομάδα του και ακόμη και όταν ισοφάρισε, έψαχνε το δεύτερο γκολ.

ΦΑΣΕΙΣ

Στο 15΄ ο Ντίνας βρήκε τη μπάλα μετά σέντρα, αλλά αστόχησε από καλή θέση.

Βολίδα του Κλωναρίδη στο 18΄ απέκρουσε ο Καβουσάκης.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Εργοτέλης με τον Διαμαντάκο στο 20΄ ο οποίος αιφνιδιάστηκε και σούταρε άουτ από κοντά.

Ωραίος συνδυασμός στο 25΄ με τη μπάλα να καταλήγει μετά πέντε πάσες κοντά στην περιοχή στον Ντίνα, που πλάσαρε ψηλά από την εστία του κίπερ του Εργοτέλη.

Στο 36΄ ο Καβουσάκης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντίνα, που βρέθηκε απέναντι στην εστία, μετά το «ένα-δύο» με τον Καρέλη.

Στο 54΄ ο Διαμαντάκος βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη όμως αστόχησε στο πλασέ!

Στο 65΄ ο Κλωναρίδης έκανε κακό πλασέ από αριστερά και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Μόνος ξανά στο 73΄ ο Ντίνας αντί να σουτάρει χαμηλά, σήκωσε τη μπάλα και σούταρε πάνω στον Κουβουσάκη, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε.

Νέα ευκαιρία στο 75΄ με εκπληκτική πάσα του Φιγκερόα στον Ντίνα όμως το κοντινό πλασέ απέκρουσε ο Καβουσάκης.

Διαιτητής: Λιαχούδης. Κίτρινες: Σίλντενφελντ, Κοζορώνης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Κλωναρίδης (78΄ Μουζακίτης), Ντίνας, Πράνιτς (65΄ Λαγός), Καρέλης (70΄Φιγκερόα).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Πελέ (81΄Ουέλινγκτον), Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις, Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης,Μπαντιμπανγκά (73΄ Ρομάνο), Ρέντζας, Σαρρής.