Για τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 40 ετών, έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του, την Τετάρτη, με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για το «ξαναχτίσιμο της δημόσιας παιδείας», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει κυβέρνηση καθώς όπως είπε: «ως πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε την αποκατάσταση των αδικιών και των μεγάλων πληγών που έχει επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια».

«Εχουμε μια χρονιά που απειλείται συθέμελα το οικοδόμημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής που με στόχο – όπως είπε – τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα.

Χαρακτήρισε δίκαια τα αίτημα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων επισημαίνοντας : «σε δύσκολες συνθήκες τα σχολεία της χώρας μας ήταν ανοιχτά ακόμα και στην περίοδο όπου η χώρα βρισκόταν υπό κατοχή και όπου η δημοκρατία δεν λειτουργούσε. Σήμερα κινδυνεύουν τα σχολεία μας να μην μπορούν να λειτουργήσουν».

Επανέλαβε πως η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου είναι μονόδρομος, ενώ τόνισε ότι όταν υπάρξει η μεγάλη πολιτική αλλαγή , θα δοθεί η δυνατότητα σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας να σταματήσει την καταστροφή».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χ. Κόκκινος διεμήνυσε ότι «ο μόνος δρόμος για τους εκπαιδευτικούς είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι σε αυτές τις παρανοϊκές πολιτικές», ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις.