Για τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 40 ετών, έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του, την Τετάρτη, με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για το «ξαναχτίσιμο της δημόσιας παιδείας», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει κυβέρνηση καθώς όπως είπε: «ως πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε την αποκατάσταση των αδικιών και των μεγάλων πληγών που έχει επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια».

«Εχουμε μια χρονιά που απειλείται συθέμελα το οικοδόμημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής που με στόχο - όπως είπε - τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα.

Χαρακτήρισε δίκαια τα αίτημα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων επισημαίνοντας : «σε δύσκολες συνθήκες τα σχολεία της χώρας μας ήταν ανοιχτά ακόμα και στην περίοδο όπου η χώρα βρισκόταν υπό κατοχή και όπου η δημοκρατία δεν λειτουργούσε. Σήμερα κινδυνεύουν τα σχολεία μας να μην μπορούν να λειτουργήσουν».

Επανέλαβε πως η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου είναι μονόδρομος, ενώ τόνισε ότι όταν υπάρξει η μεγάλη πολιτική αλλαγή , θα δοθεί η δυνατότητα σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας να σταματήσει την καταστροφή».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χ. Κόκκινος διεμήνυσε ότι «ο μόνος δρόμος για τους εκπαιδευτικούς είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι σε αυτές τις παρανοϊκές πολιτικές», ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από