Συνεχίζεται και σήμερα -για δεύτερο 24ωρο - η απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Και σήμερα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην κινητοποίηση.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν επίσης οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών συμμετέχει στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στη μία το μεσημέρι, διοργανώνεται πανελλήνιο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, ενώ νωρίτερα θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων. Αυτές θα σταλούν στη συνέχεια στο δ.σ. της ΔΟΕ, ώστε να συνεκτιμηθούν και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων.

Στο μεταξύ, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέχρι και την Παρασκευή απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ τη λειτουργία τους έχουν αναστείλει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο.

Την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από