Με 56,2%, ένα ποσοστό-ρεκόρ για την ίδια, εξελέγη η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και στην περιφέρειά της, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Αντίθετα το εκλογικό σύστημα, το οποίο προβλέπει μία ψήφο για τον εκπρόσωπο κάθε μίας από τις 299 περιφέρειες της χώρας και μια δεύτερη για το κόμμα προτίμησης, είχε ως αποτέλεσμα «μεγάλα ονόματα» της κεντρικής πολιτικής σκηνής να χρειαστούν την κομματική λίστα προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Μπούντεσταγκ.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ, η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγεν (CDU), ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και ο Πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ (CDU).

Την ίδια ώρα, το CDU απέκτησε για πρώτη φορά μουσουλμάνα βουλευτή, την Τζεμιλέ Γιουσούφ στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Φίλιπ Ρέσλερ συγκέντρωσε στην εκλογική του περιφέρεια, το Ανόβερο, μόλις 2,6% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας δημοσκοπήσεων Infratest-dimap, η Μέρκελ οφείλει τη νίκη της στο γεγονός ότι κατάφερε να κινητοποιήσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει την προηγούμενη φορά, ενώ «απέσπασε» και 2,2 εκατομμύρια ψηφοφόρους από τους μέχρι τώρα συμμάχους της, τους Φιλελεύθερους του FDP.