Η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ χαιρέτισε τη νίκη του κόμματός της στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές την Κυριακή ως ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ανακοινώσει τα σχέδιά της για την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτό είναι ένα σούπερ αποτέλεσμα», είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε επευφημούντες υποστηρικτές της αφού ανακοινώθηκαν οι πρώτες προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ολοι μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια για να τα καταστήσουμε μαζί χρόνια επιτυχίας για τη Γερμανία. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα προχωρήσουμε, αλλά σήμερα πρέπει να γιορτάσουμε!», πρόσθεσε η υποψήφια των CDU/CSU, το ποσοστό των οποίων τους δίνει ως και την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή.

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχουν συγκεντρώσει οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές μετά το 1994 και ίσως επιτρέψει στην Μέρκελ να σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση—κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Κόνραντ Αντενάουερ, το 1957, όταν οι συντηρητικοί είχαν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία με το 50,2% των ψήφων.