«Εντός του πλαισίου» του προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται η Ελλάδα και «εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι μέσα στο πλαίσιο του δύσκολου προγράμματος προσαρμογής τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι δύσκολες, αλλά δεν προχωρούν τόσο άσχημα, όσο είχε κανείς υποθέσει» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία της Γερμανίας (SWR) και τόνισε ότι μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος».

Σχολιάζοντας την προειδοποίηση του οργανισμού Oxfam ότι η αυστηρή πολιτική λιτότητας θα μπορούσε να οδηγήσει στη φτώχεια 25 εκατομμύρια Ευρωπαίους στα επόμενα δώδεκα χρόνια, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ακολουθούμενης πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για λιτότητα, αλλά για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα κατά 13%, αλλά και σε αύξηση των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα σε σχέση με το 2012, όταν «η Ελλάδα ήταν ακόμη πολύ ακριβή».