Τη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον τιμούν οι ΗΠΑ στην δωδέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά την υφήλιο μετά την πικρή εμπειρία της «επετειακής» επίθεσης στο προξενείο της Βεγγάζης πέρυσι.

Την επίθεση εκείνη, που είχε στοιχίσει τη ζωή στον αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη και άλλους τρεις διπλωματικούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε λανθασμένα θεωρήσει αρχικά «έφοδο του όχλου».

Η άστοχη εκείνη εκτίμηση της Ουάσινγκτον είχε βάλει φωτιά στην προεκλογική μάχη για το Λευκό Οίκο μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανέφερε συγκεκριμένα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα οποία προχωρεί. Η σχετική ανακοίνωση περιορίστηκε μόνο στο ότι η επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας έχει ανατεθεί προσωπικά στην επικεφαλής της προεδρικής ομάδας για την αντιτρομοκρατία, στο φως και της πρόσφατης απειλής που είχε οδηγήσει στο κλείσιμο 19 αμερικανικών αποστολών στο μουσουλμανικό κόσμο.