Τη σιγουριά τους ότι η εθνική ομάδα μπορεί να πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εξέφρασαν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς με δηλώσεις τους.

Ο Σαλπιγγίδης, που είναι στη διάθεση του Σάντος για τον αυριανό αγώνα (21.45) της Ελλάδας εναντίον της Λετονίας, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε: «Δεν εξαρτάται ακόμα η πρώτη θέση του ομίλου από εμάς. Θέλουμε αύριο για μας, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, να είναι μία μεγάλη βραδιά. Η Βοσνία είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά η Εθνική δείχνει ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν είτε ως πρώτοι, είτε μέσω των μπαράζ, να είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γιώργου Σαμαρά: «Γιατί στέκεστε στο πρώτο ημίχρονο; Στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί; Δεν κερδίσαμε; Αυτά είναι για να τα γράφετε εσείς και να τα διαβάζει ο κόσμος…».

Η κάκιστη απόδοση της ομάδας μας στο πρώτο μέρος στον εκτός έδρας αγώνα με το Λιχτενστάιν είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων του Φερνάντο Σάντος και τις φωνές του: «Δείχνετε ότι δεν θέλετε να πάτε στο Μουντιάλ. Δεν είναι ομάδα αυτό το πράγμα. Το μόνο που έχω να σας πω είναι να βγείτε έξω και να κερδίσετε το παιχνίδι», τους είπε και έφυγε χτυπώντας την πόρτα των αποδυτηρίων πίσω του. Μάλιστα δεν δίστασε μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας για την απόδοση της ομάδας, να τη χαρακτηρίσει «καρικατούρα», αλλά ταυτόχρονα έδωσε συγχαρητήρια για την απόδοση του δευτέρου μέρους. Οι Ελληνες ανέβασαν την απόδοσή τους και με γκολ του Κώστα Μήτρογλου νίκησαν με το φτωχό 1-0.

Οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς εξέτισαν τις ποινές τους και τέθηκαν στη διάθεση του Σάντος. Ο δεύτερος όμως εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις, ενώ αντικαταστάτης του Χολέβα εκτός απροόπτου θα είναι ο Τζαβέλλας.