Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι κοντά στον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο μετά τη νίκη στο ιταλικό γκραν πρι, στην πίστα της Μόντσα. Απομένουν επτά αγώνες για να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η διαφορά του Φέτελ με τον δεύτερο, Φερνάντο Αλόνσο, έφτασε τους 53 βαθμούς.

Η νίκη στη Μόντσα ήταν η έκτη φετινή για τον γερμανό οδηγό της Red Bull. «Ηταν η σημαντικότερη νίκη της χρονιάς και είμαι υπερήφανος. Στο τέλος αντιμετωπίσαμε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά όλα πήγαν καλά», είπε ο Φέτελ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς.

Ουσιαστικά και οι αντίπαλοι του γερμανού οδηγού παραδέχονται ότι ο τίτλος έχει κριθεί. «Δεν έχουμε αρκετούς αγώνες για να καλύψουμε τη διαφορά, ενώ δεν έχουμε και την ταχύτητα να πετύχουμε συνεχόμενες νίκες», σχολίασε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ferrari. Τρίτος ήταν ο άλλος οδηγός της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, ενώ «εφιαλτικό» χαρακτήρισε το τριήμερο ο Λιούς Χάμιλτον, ο οποίος τερμάτισε ένατος. Ο βρετανός οδηγός της Mercedes παραδέχθηκε επίσης ότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί.

Η κατάταξη στο γκραν πρι της Μόντσα: 1. Φέτελ (Red Bull), 2. Αλόνσο (Ferrari), 3. Γουέμπερ (Red Bull), 4. Μάδα (Ferrari), 5. Χούλκενμπεργκ (Sauber), 6. Ρόσμπεργκ (Mercedes), 7. Ρικιάρντο (Toro Rosso), 8. Γκροζάν (Lotus), 9. Χάμιλτον (Mercedes), 10. Μπάτον (McLaren).

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Φέτελ έχει 222 βαθμούς και ακολουθούν οι Αλόνσο 169, Χάμιλτον 141, Ράικονεν 134, Γουέμπερ 130.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull έχει 352 βαθμούς και ακολουθούν οι Ferrari 248, Mercedes 245, Lotus 161.

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 22/9 στη Σιγκαπούρη.