Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, θριάμβευσε στο ιταλικό γκραν πρι στην πίστα της Μόντσα, όπου οι τιφόζι πάντα περιμένουν μια νίκη της Ferrari, αλλά εφέτος απογοητεύτηκαν.

Αυτή είναι η έκτη εφετινή νίκη του γερμανού οδηγού, ο οποίος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, του τέταρτου συνεχόμενου. Ηδη η διαφορά του Φέτελ με τον δεύτερο στη βαθμολογία Αλόνσο, έφτασε τους 53 βαθμούς ενώ απομένουν επτά αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari και στην τρίτη, ο άλλος οδηγός της Red Bull, ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Φέτελ κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στην εκκίνηση και έφτασε εύκολα στη νίκη. Ο Αλόνσο προσπάθησε να τον πιέσει, χωρίς όμως επιτυχία.

Στην τέταρτη θέση ήταν ο Φελίπε Μάσα με Ferrari, στην πέμπτη ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Sauder και την έκτη, ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes. Ακολούθησαν οι Ρικιάρντο (Toro Rosso), Γκροζάν (Lotus), Χάμιλτον (Mercedes) και Μπάτον (McLaren).

Απογοήτευση για τον Κίκι Ράικονεν (Lοtus), ο οποίος ύστερα από την άσχημη εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, τερμάτισε στην 11η θέση.

Στη βαθμολογία των οδηγών, προηγείται ο Φέτελ με 222 βαθμούς. Ακολουθούν, οι Αλόνσο 169, Χάμιλτον 141, Ράικονεν 134, Γουέμπερ 130.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull έχει 352 βαθμούς και ακολουθούν, Ferrari 248, Mercedes 245, Lotus 191.

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 22 Σεπτεμβρίου, στη Σιγκαπούρη.