Σε βελτιωτικές αλλαγές προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος λίγο πριν ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, οι βελτιώσεις αφορούν μεταξύ άλλων τη μαθητεία, την επιστημονική εξειδίκευση, ζητήματα που ανακύπτουν σε ΑΕΙ, αλλαγές στα ΕΠΑΛ και αποσαφηνίσεις για την ειδική αγωγή καθώς και ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές για όσους πέτυχαν με την κατηγορία του 5% και του 10%.

Εξάλλου, ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά από σχετική πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το όριο εισοδήματος για τις μετεγγραφές καθώς και το ποσοστό τους.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, μόνον η αύξηση του εισοδήματος δεν θα έλυνε το πρόβλημα που υπάρχει, καθώς προτεραιότητα θα είχαν και πάλι τα χαμηλά εισοδήματα, για αυτό χρειάζεται και αύξηση του ποσοστού μετεγγραφών και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο δεν εξετάζει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των καθηγητών ΑΕΙ.

Η συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί μέχρι αργά απόψε, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Β’ θερινού τμήματος της Βουλής.