Σε μια αντιστροφή της ρήσης ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα, φαίνεται ότι πίσω από την άκρως επιτυχημένη φεμινιστική οργάνωση Femen, βρίσκεται ένας άνδρας!

Οι γυναίκες της Femen έχουν αναλάβει δράση σχεδόν παντού στη Γη, φέρνοντας σε δύσκολη θέση παντοδύναμους ηγέτες όπως ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που τις είδε να του χαλάνε τη φιέστα στην τελευταία επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται η ουκρανική φεμινιστική οργάνωση με τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες – «Αποστολή μας είναι η διαμαρτυρία, όπλα μας είναι τα γυμνά μας στήθη» είναι το μότο των Femen – έχει ως εγκέφαλο έναν άνδρα.

Ενα ντοκιμαντέρ που συμμετέχει στο 70 Φεστιβάλ της Βενετίας υποστηρίζει ότι οι Femen ιδρύθηκαν και ελέγχονται από έναν άνδρα, τον Βίκτορ Σβιάτσκι.

Το φιλμ της 28χρονης αυστραλέζας σκηνοθέτη Κίτι Γκριν τιτλοφορείται «Ukraine is not a Brothel» – «Η Ουκρανία δεν είναι ένα μπουρδέλο».

Ο Σβιάτσκι είναι γνωστός ως σύμβουλος των Femen. Και στην ιστοσελίδα της οργάνωσης αναφέρεται ότι ο Σβιάτσκι υπήρξε νωρίτερα εφέτος το καλοκαίρι θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας επειδή υπερασπίζεται τις ακτιβίστριες.

Ωστόσο η σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι ο Σβιάτσκι δεν είναι απλά ένας διακεκριμένος υπερασπιστής των Femen αλλά ο ιδρυτής και ο ηγέτης τους. «Είναι δική του η οργάνωση και αυτός επέλεξε τα κορίτσια. Επέλεξε όμορφα κορίτσια γιατί αυτά πουλάνε περισσότερο. Τα όμορφα κορίτσια μπαίνουν στο πρωτοσέλιδο» είπε η Κίτι Γκριν.

Η ταινία προβλήθηκε την Τετάρτη στη Βενετία και αρκετά από τα ιδρυτικά στελέχη των Femen – μεταξύ αυτών και η πιο γνωστή ακτιβίστρια, η Ινα Σεβτσένκο – έκαναν την εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ για να παραστούν στην πρεμιέρα.