Ο Τζούλιαν Ασάνζ τις επόμενες ημέρες θα έχει με κάτι να ασχολείται για να μην πλήττει μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο. Ο ιδρυτής του Wikileaks πρόκειται να συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του ανεξάρτητου κινηματογραφικού φεστιβάλ Ρέιντανς, που θεωρείται η μεγαλύτερη διοργάνωση του ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ευρώπη. Καθώς ο Ασάνζ δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τη λονδρέζικη πρεσβεία του Ισημερινού, που του παραχώρησε άσυλο, ώστε να μην εκδοθεί στη χώρα του, τη Σουηδία, θα δει σε dvd όλες τις ταινίες που διαγωνίζονται στο Ρέιντανς ως μέλος της κριτικής επιτροπής, που αποτελούν ο ηθοποιός Τζέισον Φλέμινγκ, ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ρόμπερτ Ράνκιν και η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Portished Μπεθ Γκίμπσον.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο Ρέιντανς είναι και το ντοκιμαντέρ «Mediastan» στο οποίο ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι παραγωγός. Και δεν είναι το ανεξάρτητο φεστιβάλ η μόνη σχέση του Ασάνζ με τον κινηματογράφο.

Η ιστορία του Wikileaks είναι το θέμα της ταινίας «The Fifth Estate» που βγαίνει σύντομα στις αίθουσες, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να υποδύεται τον Ασάνζ.