Χρειάστηκε τη βοήθεια του αμυντικού Γιώργου Δεληζήση, που πέτυχε αυτογκόλ στο 51′, για να λύσει τον γόρδιο δεσμό κόντρα στον Απόλλωνα ο Αστέρας στο γήπεδο της Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δίχως να εντυπωσιάσει έφτασε στην πολύτιμη νίκη (2-0) με τον Μπαράλες να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ στο 90′ με πλασέ. Ηταν η πρώτη νίκη του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από δύο ισοπαλίες και γι’ αυτόν τον λόγο ο προπονητής του Σάκης Τσιώλης ασχολήθηκε περισσότερο με τους βαθμούς και λιγότερο με το θέαμα:

«Η νίκη μας είναι δίκαιη. Το πρώτο γκολ ελευθέρωσε τους παίκτες, που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και σε αυτές τις περιπτώσεις οι βαθμοί είναι αυτοί που μετρούν. Σαφώς και υπήρχε άγχος, είναι κάτι που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο για κάθε παίκτη και προπονητή, ειδικά όταν το σκορ είναι εύθραυστο». Ο Απόλλων ήταν καλά στημένος ειδικά στην άμυνα, με τον Τζόρβα να κάνει μεγάλη απόκρουση στο 41′ σε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπαράλες και την μπάλα να καταλήγει στη συνέχεια στο δοκάρι. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη άγγιξε την ισοφάριση στο 84′ με δυνατό σουτ του Μίνγκα στο δοκάρι.

Καλή η διαιτησία του Ντίτσου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (82′ Μουνάφο), Κοντοές, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μπακασέτας (46′ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86′ Γκρατσίνι), Μπαράλες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κόρμπος (84′ Μπλάζεκ), Καμαρά (54′ Εγκον), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (75′ Μίνγκας), Γκουέλα.