Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε εκ νέου τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία το Σαββατο για την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην επιβολή της τιμωρίας του καθεστώτος της Συρίας για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου την ευθύνη για την οποία το Παρίσι και η Ουάσινγκτον επιρρίπτουν στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσαν πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Ο Ομπάμα ενημέρωσε τον Ολάντ για την πρόθεσή του να ζητήσει την εξουσιοδότηση του αμερικανικού Κογκρέσου για να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το Παρίσι, ο Ολάντ είπε πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή η διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε χώρα για την ανάληψη δράσης.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εκ νέου (τον Ομπάμα) για την αποφασιστικότητα του να δράσει για να τιμωρηθεί το καθεστώς» Άσαντ, είπε η πηγή αυτή. «Ο ρυθμός κάθε χώρας σε ό,τι αφορά την ανάληψη δράσης πρέπει να γίνεται σεβαστός πάνω απ' όλα. Είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς να λάβουν το πράσινο φως από το Κογκρέσο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από