Η Google υπερηφανεύεται, και όχι άδικα, πως αποτελεί τον κυρίαρχο του Διαδικτύου, μια εταιρεία στην οποία εργάζονται ευφυέστατοι νεαροί ικανοί να επιλύσουν τα πιο σύνθετα από τα προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιάσει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, και όχι μόνο. Ωστόσο, στις ανώτερες βαθμίδες του διαδικτυακού κολοσσού τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναταραχή εξαιτίας ενός περισσότερο ανθρώπινου, σχεδόν τετριμμένου, γεγονότος: ενός χωρισμού. Ο Σεργκέι Μπριν, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της εταιρείας χώρισε τη γυναίκα του και συνδέθηκε «ρομαντικά» –όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ –με μια αρκετά νεώτερη υπάλληλό του.

Ο Σεργκέι Μπριν και η πρώην σύζυγός του Αν Βοϊκίτσκι θεωρούνται ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια της Σίλικον Βάλεϊ. Είναι συνομήλικοι (40 ετών), παντρεύτηκαν πριν από έξι χρόνια, απέκτησαν δύο παιδιά και συμμετέχουν από κοινού σε πλήθος επιχειρηματικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Εκπρόσωπος του πρώην ζευγαριού ανέφερε σε δήλωσή του ότι «εδώ και μήνες ζουν χωριστά» και «παραμένουν καλοί φίλοι και συνέταιροι». Ομως η κοινοποίηση του γεγονότος είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην επιφάνεια ένα δίκτυο σχέσεων οι οποίες είτε τερματίζονται είτε πρόκειται να αρχίσουν αλλάζοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων και στο εσωτερικό του Googleplex, την έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια, και στην παγκόσμια βιομηχανία της τεχνολογίας.

Φημολογείται ότι νέα σύντροφος του Σεργκέι Μπριν, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 22,8 δισ. δολάρια (17,2 δισ. ευρώ), είναι η 26χρονη Αμάντα Ρόζενμπεργκ, διευθύντρια Μάρκετινγκ για το Google Glass, ένα φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιών, το πιο πρόσφατο από τα εξαιρετικά δημιουργήματα της εταιρείας. Καθώς το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν προσωπική ιδέα του Μπριν, το ζευγάρι «αναγκάστηκε» να περάσει πολύ χρόνο μαζί. Προτού όμως η Ρόζενμπεργκ έρθει κοντά στο αφεντικό της, φέρεται να είχε μια σχέση με τον Ούγκο Μπάρα, έναν από τους επικεφαλής του τμήματος Android (το λογισμικό για φορητές συσκευές) της εταιρείας. Την Πέμπτη, ο Μπάρα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Google και πως πρόκειται να ενταχθεί στο προσωπικό της κινεζικής εταιρείας Xiaomi, γνωστής και ως «Apple της Κίνας». Το αν ο Ούγκο Μπάρα αποφάσισε να αποχωρήσει από την Google εξαιτίας της φημολογούμενης σχέσης του Σεργκέι Μπριν με την πρώην σύντροφό του δεν είναι γνωστό, αλλά αποτελεί γεγονός ότι αφήνει πίσω του ένα σημαντικό κενό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Μπριν γνώρισε την πρώην σύζυγό του μέσω της αδελφής της Σούζαν Βοϊκίτσκι, επικεφαλής διαφήμισης και ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της εταιρείας.

Οσον αφορά το πρώην πανίσχυρο ζευγάρι της Σίλικον Βάλεϊ, οι αμερικανοί σχολιαστές αναφέρουν πως ο χωρισμός αυτός ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την Google όσο και για τις υπόλοιπες εταιρείες που κατέχουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του All Things Digital, το σάιτ το οποίο αποκάλυψε το χωρισμό του Μπριν και της Βοϊκίτσκι, στην εταιρεία επικρατεί μια «δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση». Ωστόσο, η πιθανότητα το πρώην ζευγάρι να παντρεύτηκε δίχως να έχει υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο είναι πολύ μικρή, όποτε η πανίσχυρη εταιρεία παραμένει ασφαλής.