Τα θετικά της Εθνικής είναι πολλά και μπορούν να την οδηγήσουν στους αγώνες των μεταλλίων και εκεί ό,τι ήθελε προκύψει. Από μόνα τους όμως δεν φθάνουν!

Πρέπει ταυτόχρονα στο παρκέ της Bonifika Arena (5.000 θέσεων) του Κόπερ και της Stozice Arena (12.500) της Λουμπλιάνας να βελτιώσει ορισμένα στοιχεία του παιχνιδιού της, να καλύψει τις όποιες αδυναμίες της και να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που θα επιδιώξουν οι αντίπαλοι να της δημιουργήσουν κυρίως σε δύο σημεία.

Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και η Εθνική, που την είχε κάποτε σήμα κατατεθέν της, οφείλει να έχει μεγαλύτερη μαχητικότητα και πάθος στο πίσω μισό του γηπέδου. Από την αρχή ο Τρινκιέρι το επεσήμανε και συνεχώς το επαναλαμβάνει. Στο Ακρόπολις η αμυντική προσπάθεια και λειτουργία της ομάδας βελτιώθηκε, στο Ευρωμπάσκετ όμως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη.  

Τέλος, το ρόστερ της Εθνικής έχει μόλις τρεις χειριστές της μπάλας. Η ποιότητα των «πλάγιων» και η παρουσία του Σπανούλη οδήγησαν τον Τρινκιέρι στη συγκεκριμένη επιλογή. Οι αντίπαλοι της Ελλάδας θα ασκήσουν πίεση στους περιφερειακούς της ελληνικής ομάδας και οι Σπανούλης, Ζήσης, Σλούκας, αλλά και ο Μπράμος που θα συμμετέχει στα τρικ του ιταλού προπονητή, πρέπει να αντεπεξέλθουν. Οπως το ίδιο πρέπει να συμβεί όταν οι αντίπαλοί μας θα επιδιώξουν να σημαδέψουν την άμυνα της Εθνικής μας στο low-post. Με βοήθειες, με «ξύλο» και χρησιμοποίηση των φάουλ, λόγοι που έβαλαν τον Καββαδά στο αεροπλάνο για τη Σλοβενία, η ομάδα του Τρινκιέρι πρέπει να αποκρούσει τα… κτυπήματα από τους ψηλούς των αντιπάλων.