Η αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει τις τελευταίες ημέρες σε επαφές με ειδικούς σε θέματα ενέργειας προκειμένου να συζητήσουν τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου, καθώς ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να πάρει μια απόφαση για το εάν θα προβεί σε μια στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται σύντομα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα πετρελαίου, σε μια προσπάθειά να δαμάσει τις αυξανόμενες τιμές. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει ανησυχίες με αποτέλεσμα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου να έχουν εκτοξευθούν στο υψηλότερο επίπεδο, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, με την τιμή του βαρελιού να έχει αυξηθεί κατά 8 δολάρια» δήλωσαν στο Reuters αμερικανοί αξιωματούχοι.
 
Αναλυτές εκτιμούν ότι μια μικρής διάρκειας επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές να φτάσουν τα 130 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Societe Generale προειδοποίησε λέγοντας ότι ένα πιθανό σενάριο είναι οι τιμές να φτάσουν έως και τα 150 δολάρια το βαρέλι εάν η κρίση επηρεάσει και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου.

Η Συρία δεν είναι μία από τις βασικές χώρες παραγωγής του μαύρου χρυσού αλλά ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση από τη Δύση θα αποσταθεροποιούσε την ευρύτερη περιοχή, όπου ...δρουν οι βασικοί «παίκτες» της αγοράς, γεγονός που στρέφει τους επενδυτές στην αγορά χρυσού, που θεωρείται «καταφύγιο» σε καιρούς κρίσης.

  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από