Aναπάντητα παρέμεναν χθες τα ερωτήματα γύρω από την απαγωγή και τη βίαιη αφαίρεση των ματιών ενός εξάχρονου αγοριού στην Κίνα. Ποια είναι αυτή η γυναίκα-τέρας που μπόρεσε να προβεί σε μια τόσο φρικιαστική πράξη, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου του παιδιού; Και αν σκόπευε να πουλήσει τα μάτια του μικρού Κινέζου σε ανθρώπους που κινούν το παράνομο εμπόριο οργάνων, τότε για ποιον λόγο παράτησε τους βολβούς στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς μάλιστα να αφαιρέσει τους κερατοειδείς οι οποίοι είναι αυτοί που μπορούν να μεταμοσχευθούν; Πιο συγκλονιστικό όλων όμως παραμένει το επίμονο ερώτημα του ίδιου του μικρού, ο οποίος νοσηλεύεται με επιδέσμους στα μάτια. «Γιατί ο ουρανός είναι ακόμη σκοτεινός και γιατί δεν έχει ξημερώσει;», ρωτάει τους γονείς του.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, ενώ ο Μπινμπίν έπαιζε έξω από το σπίτι του στην αγροτική περιοχή της επαρχίας Σανσί, στη Βόρεια Κίνα. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, «το αγόρι παρασύρθηκε από άγνωστη γυναίκα σε αγρό, όπου του έβγαλε τα μάτια». Οι γονείς, αγρότες στο επάγγελμα, τον βρήκαν αιμόφυρτο να ουρλιάζει από τον πόνο τρεις ώρες αργότερα, χωρίς να έχουν αντιληφθεί αρχικά πως τα μάτια του είχαν αφαιρεθεί. «Δεν παρατηρήσαμε ότι τα μάτια του έλειπαν όταν τον βρήκαμε. Το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με αίματα. Νομίσαμε πως έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο», δήλωσε ο πατέρας του. Αμέσως τον μετέφεραν στο τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν ότι οι βολβοί του παιδιού είχαν αφαιρεθεί. «Του είχαν βγάλει τα μάτια και τα βλέφαρά του είχαν γυρίσει από μέσα προς τα έξω», πρόσθεσε ο πατέρας. Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα τού Μπινμπίν επαναλάμβανε ότι η οικογένεια δεν είχε ποτέ διαφωνίες με κανέναν και δεν μπορεί να φανταστεί ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί της.

Προς το παρόν, η Αστυνομία της Βόρειας Κίνας που δεν έχει κανένα στοιχείο εκτός από την κατάθεση του μικρού, έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει 12.000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τη μυστηριώδη γυναίκα. «Μην κλαις και δεν θα σου βγάλω τα μάτια», έλεγε –σύμφωνα με την «Ντέιλι Μέιλ» –η γυναίκα στον τρομαγμένο Μπινμπίν, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς πως η προφορά της ήταν ξενική. «Ερευνούμε ακόμη το θέμα και δεν μπορούμε προς το παρόν να σχολιάσουμε ή να κάνουμε υποθέσεις για τα κίνητρα», ανέφερε αστυνομικός της επαρχίας Σανσί. Το ενδεχόμενο του παράνομου εμπορίου οργάνων είχε διατυπωθεί νωρίτερα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προτού γίνει γνωστό από τις Αρχές ότι τελικά οι κερατοειδείς χιτώνες δεν είχαν αφαιρεθεί από τους βολβούς του παιδιού.

Ο μικρός Μπινμπίν μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε οφθαλμολογική κλινική. Ακόμη δεν γνωρίζει πως είναι τυφλός. «Το μόνο που μπορούμε να του πούμε είναι ότι έχει τραυματιστεί στα μάτια, ότι πρέπει να παραμείνει με τους επιδέσμους και ότι όλα θα πάνε καλύτερα όταν τους βγάλουμε. Είναι τόσο δύσκολο να του εξηγήσεις. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε ένας θείος του στην «Εφημερίδα της Νεολαίας» του Πεκίνου.