Ο 25χρονος αμυντικός μέσος Ντελβέν Ν΄ Ντινγκά οδεύει προς τον Ολυμπιακό με εισήγηση του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης για θέματα σκάουτινγκ, διεθνών σχέσεων και οργάνωσης επέλεξε τον κονγκολέζο μέσο όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του γαλλικού περιοδικού «France Football».

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι οι Ερυθρόλευκοι συμφώνησαν με την διοίκηση της Μονακό για τον δανεισμό του Ν΄ Ντινγκά για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2014.

Ο κονγκολέζος μέσος αγωνίστηκε πέρυσι στη Μονακό (25 συμμετοχές στη Β΄ κατηγορία της Γαλλίας) και έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο 2016 στους Μονεγάσκους.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στη Μονακό ( ανέβηκε φέτος στην Ligue1) ο Ν΄ Ντινγκέ είχε να συναγωνιστεί στη μεσαία γραμμή παίκτες όπως οι Τουλαλάν, Ομπαντί, Μουτίνιο. Και επειδή δεν θα είχε πολύ χρόνο συμμετοχής η Μονακό προτίμησε να τον παραχωρήσει δανεικό στον Ολυμπιακό. Οι Γάλλοι εκτιμούν ο 25χρονος μέσος θα κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο Ν’ Ντινγκέ ξείνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Οσέρ στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια (2008-2012). Εχει 78 συμμετοχές και έχει σημειώσει δύο γκολ.

Εξάλλου ο Ολυμπιακός κάνει κινήσεις για τη μεταγραφή του αμυντικού μέσου της Μπαστιά, Σαμπού Γιαταμπαρέ και μάλιστα ανέβασε την προφορά του στη γαλλική ομάδα (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ).

Την κάρτα «Φίλαθλος του Ολυμπιακού» θα παρουσιάσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην ιστορική Λέσχη στο Πασαλιμάνι (13.30).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν προπονητές και αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου.