«Με μεγάλη πλειοψηφία η Eκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, θεώρησε, ότι πολιτικά δεν είναι ορθή η συμμετοχή των στελεχών του κόμματος σε ενημερωτικές εκπομπές της ΔΤ, για όσο διάστημα εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου, που υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές της, για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ, που κατάργησε την ΕΡΤ ΑΕ», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
 
Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης όπου τρία μέλη οι κ. Γεράσιμος Γεωργάτος, Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λειβαδάς, διαφώνησαν και αργά το απόγευμα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της πλειοψηφίας ευθυγραμμίζεται με την απόφαση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ), τα οποία έχουν αποφασίσει εμπάργκο στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Τα τρία μέλη της Ε.Ε. θεωρούν στη ανακοίνωσή του ότι εγείρονται με την απόφαση του κόμματος μείζονα ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων, καθώς και πολιτικής παρουσίας και προοπτικής του.

«Σήμερα η ΔΤ αποτελεί μια υπαρκτή και καθόλα νόμιμη πραγματικότητα και αναγνωρίζεται από την EBU ως η μόνη νόμιμη δημόσια τηλεόραση» αναφέρουν και θέτουν το ερώτημα: «στο όνομα ποιας νομιμότητας, επιχειρείται να δικαιολογηθεί, η απαγόρευση;»

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι το ζήτημα πολιτικής παρουσίας και προοπτικής αφορά στο ότι η ΔΗΜΑΡ σπεύδει να ταυτιστεί με τη δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης.

«Μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού», καταλήγουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από