Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί της Πέμπτης η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στη Λιβαδειά και έφτασε το βράδυ στις παρυφές της πόλης.

Για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκαν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το βράδυ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή, «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ αργά το βράδυ της Τετάρτης εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Στη Ζάκυνθο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικός Ζακύνθου.