«Δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Εχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα». Με 14 λέξεις ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σε λίγες ημέρες κρίνεται για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες, έγραψε τον επίλογο της τριήμερης απολογίας του, περιμένοντας πια την ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Και επειδή γνωρίζει ότι από τη δική τους απόφαση εξαρτάται η τύχη του, επέμεινε στην αθωότητά του δηλώνοντας εκ των προτέρων: «Είμαι στοχοποιημένος». Δεν είχε παραλείψει, μάλιστα, λίγα λεπτά πριν επιστρέψει στο εδώλιο να κατονομάσει τα πρόσωπα εκείνα που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχεται. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν, εκτός από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης  και στελέχη των μίντια «που έστησαν την επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος μου για μήνες». Και πρόσθεσε ότι «αμυδρά βλέπω να ξαναφουντώνει, με άλλη σύνθεση, το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την  επικοινωνιακή επίθεση εναντίον μου».

Από τα πυρά του πρώην υπουργού, πάντως, χθες δεν γλίτωσαν ούτε οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, την ώρα που του έθεταν ερωτήσεις με βάση τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο γραφείο του μετά τη σύλληψή του.
«Ολα αυτά είναι φαντασιώσεις, είναι πλαστά. Αλλά αυτά όχι σε μένα, αλλού. Θα απευθυνθώ στα αφεντικά σας. Μη διολισθαίνετε σε ενέργειες εγκληματικού χαρακτήρα», είπε ο κατηγορούμενος.
«Ο άνθρωπος πάσχει από το σύνδρομο του ψεύδους», σχολίασε μεγαλόφωνα ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έχει ζητήσει να απαντήσει σήμερα στον εξάδελφό του.

Και ενώ το τοπίο είναι θολό σχετικά με το πότε θα είναι σε θέση να απολογηθεί η Βίκη Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, η οποία αναμένει τα αποτελέσματα της βιοψίας ύστερα από την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, χθες απολογήθηκε ο αδελφός της. Ο Παναγιώτης Σταμάτης κατηγορείται γιατί είχε αναλάβει να διευκολύνει το ζεύγος Τσοχατζόπουλου κάνοντας για λογαριασμό τους τις πληρωμές των εργασιών στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Οταν παντρεύεται ένα κορίτσι από την επαρχία, ψάχνεις να μάθεις λεπτομέρειες για τον σύζυγο. Στην περίπτωσή μας όμως ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε την ψήφο ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αν η αδελφή μου, που με υπεραγαπάει, γνώριζε ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο μέσα στο σπίτι, θα με είχε αποτρέψει να αναλάβω την επιστασία των επισκευών», είπε ο Π. Σταμάτης.
«Βιτρίνα» του Ακη Τσοχαζόπουλου έμαθαν ετεροχρονισμένα - το 2011 - ότι ήταν ο Νίκος Ζήγρας οι εκπρόσωποι της εταιρείας Morelia, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Οράτιος Μελάς, οι οποίοι ασχολούνται με την αγορά συναλλάγματος και όταν έμαθαν για την ανάμειξη της εταιρείας του στην υπόθεση, μόνοι τους έδωσαν στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία.

Στους λογαριασμούς τους, είπαν, εμβάστηκαν συνολικά  19.800.000 ευρώ κατ' εντολή Ζήγρα.

Τέλος, χθες απολογήθηκε ο Π. Ζαχαριάδης, ο οποίος για ένα πεντάμηνο ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας Τορκάσο, κάνοντας μία απλή εξυπηρέτηση στον Ζήγρα χωρίς να έχει οποιαδήποτε άλλη σχέση με την υπόθεση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από