Μεγαλύτερη διάρκεια και επιμονή στη διεκδίκηση κάθε φάσης είναι πλέον το ζητούμενο για τον Αντρέα Τρινκιέρι και την ανεβασμένη Εθνική, ύστερα από όσα έδειξαν οι διεθνείς μας στο τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό τεστ της ομάδας χθες με αντίπαλο τη Λιθουανία (80-62).

Μπορεί απόψε (21.00, ΔΤ) να υπάρχει και το φιλικό με την αντίπαλό μας στην Α’ φάση (στο Κόπερ) Ιταλία, ο συμπατριώτης των αντιπάλων μας όμως προανήγγειλε ότι η Εθνική θα φορέσει… μάσκα, όπως κάνουν στο καρναβάλι της Βενετίας. «Το καρναβάλι της Βενετίας το ξέρετε; Ετσι θα εμφανιστούμε στο ματς με την Ιταλία, με μάσκα. Θυμάμαι πολύ καλά ότι το 2003 η Ελλάδα είχε κερδίσει με 40 πόντους την Ιταλία σε φιλικό. Στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας όμως η Ιταλία κέρδισε με δύο πόντους και προκρίθηκε. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», υπενθύμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Χθες, πάντως, οι διεθνείς μας φόρεσαν τη μάσκα του πολεμιστή! Στην επίθεση απέδειξαν ότι μπορούν να σκοράρουν και μάλιστα γρήγορα (ουχί βιαστικά), να κυκλοφορούν καλά την μπάλα δημιουργώντας ελεύθερα σουτ, που είναι σαφώς πιο σημαντικό στοιχείο από το φτωχό 2/18 τρίποντα, ενώ έκαναν σπουδαίο παιχνίδι ο Πρίντεζης (άγγιξε το προσωπικό ρεκόρ του στην Εθνική που είναι 26 π.) και ο Σπανούλης (7 ασ.).

Στην άμυνα, η προσπάθεια ήταν εμφανώς μεγαλύτερη, ίσως και το κίνητρο λόγω του ονόματος των αντιπάλων. Γενικώς η Εθνική έδειξε το καλύτερο πρόσωπο που έχει δείξει ώς τώρα και μεγάλωσε την αισιοδοξία για επιστροφή στις επιτυχίες.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 9, Ζήσης 9, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 4, Φώτσης 2, Παπανικολάου 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Βουγιούκας 6 (3/3 δ.), Καϊμακόγλου 2, Μπράμος, Πρίντεζης 23, Σλούκας.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Πόσιους 11, Καλνιέτις 12, Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 9, Σεϊμπούτις 2, Κλέιζα 7, Λαβρίνοβιτς, Γιαβτόκας 4, Βαλαντσιούνας 6, Σιζάουσκας 1, Κουζμίνσκας 3, Μοτεγιούνας 6.

n Σήμερα: 19.00 (ΔΤ) Βοσνία – Λιθουανία, 21.00 (ΔΤ) Ελλάδα – Ιταλία.