Ως τώρα υπήρχαν αυτόματοι πωλητές για σνακ, καφέδες, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα ποτά, ή σπανιότερα τα τελευταία χρόνια για τσιγάρα. Σε πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις στην Ιαπωνία είχαν δημιουργηθεί αυτόματοι πωλητές μπανάνας, ενώ στη Μόσχα είχε δοκιμαστεί χωρίς επιτυχία ένα μηχάνημα για μπέργκερ.

Τώρα όμως οι αυτόματοι πωλητές τηγανητής πατάτας ετοιμάζονται να κάνουν την επανάσταση.

Το πρώτο αυτόματο μηχάνημα για τηγανητές πατάτες παρουσιάστηκε – πού αλλού; – στο Βέλγιο, όπου ο συγκεκριμένος τρόπος προετοιμασίας του γεωμήλου αποτελεί σχεδόν εθνικό σύμβολο: οι Βέλγοι επιμένουν ότι αυτοί επινόησαν την τηγανητή πατάτα, μολονότι στα αγγλικά αναφέρονται ως «french fries» («γαλλικές»).

Το πρώτο «Corner Chips» τοποθετήθηκε έξω από σουπερμάρκετ στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

Ο πελάτης αφού πληρώσει το αντίτιμο των 2,5 ευρώ στην ειδική υποδοχή θα παραλάβει σε μόλις 90 δευτερόλεπτα μια μερίδα 135 γραμμαρίων τηγανιτής πατάτας και θα μπορεί να έχει επιπλέον μαγιονέζα ή κέτσαπ.

Μολονότι έχει προηγηθεί ένας αντίστοιχος αυτόματος πωλητής τηγανητής πατάτας στην Αυστραλία, το βελγικό «Corner Chips», θεωρείται πρωτοποριακό για την ταχύτητά του – τηγανίζει σε βούτυρο κατεψυγμένες πατάτες σε ενάμισι λεπτό- και έχουν λάβει τόσες παραγγελίες ώστε το περιοδικό Time να κάνει λόγο για αλυσίδα που θα αλλάξει τον χάρτη της κατανάλωσης πατάτας στο Βέλγιο και στις γειτονικές χώρες της κεντρικής Ευρώπης.