«Εχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Aκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνεχίζει από το πρωί της Τετάρτης και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την απολογία του.

«Εγώ θα επιμείνω. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν τα δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί. Είμαι στοχοποιημένος», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επικαλούμενος δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου είπε ότι η Ferrostall για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκατ. ευρώ γενικά και αόριστα. Και πρόσθεσε πως η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Ελληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο «κύκλο προσευχής» που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων. Και πρόσθεσε πως «τις τελευταίες μέρες βλέπω να ξαναφουντώνει το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος μου». Κατονόμασε ξανά τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά αυτή τη φορά διεύρυνε τον κατάλογο με «τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στελέχη των μίντια που έστησαν την επίθεση σε βάρος μου. Βλέπω πάλι αμυδρά, με άλλη σύνθεση πια, να γίνεται το ίδιο».

Ενταση

Λίγο αργότερα επικράτησε ένταση στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής σχετικά με τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην Υπουργού.
Τσοχατζόπουλος: «Είναι προσωπικά δεδομένα αυτά».
Πολιτική Αγωγή: «Ο κατηγορούμενος οφείλει να απαντήσει».
Τσοχατζόπουλος: «Είναι φαντασιώσεις. Είναι πλαστά».
Πολιτική Αγωγή: «Δεν τα έχετε προσβάλλει ως πλαστά».
Τσοχατζόπουλος: «Διαχειρίζεστε κλοπιμαία. Εχετε μένος κατ' εντολή του εντολοδόχου σας».
Πολιτική Αγωγή:  «Εσείς έχετε μένος κατά της Δικαιοσύνης».
Ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο τότε ο πρώην Υπουργός είπε «Θα απευθυνθώ εγώ στα αφεντικά σας. Απαράδεκτη η συμπεριφορά σας. Μη διολισθαίνετε σε ενέργειες εγκληματικού χαρακτήρα».

Αθώος δήλωσε ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη και ο Κ. Αντωνιάδης της Μορέλια

Παντελώς αθώος δήλωσε ξεκινώντας την απολογία του ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης. Ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει για λογαριασμό του ζεύγους Τσοχατζόπουλου τις επισκευαστικές εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Νωρίτερα, είχε απολογηθεί ο επιχειρηματίας Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος για πέντε μήνες είχε οριστεί από τον Νίκο Ζήγρα εκπρόσωπος της εταιρείας Τορκάσο, που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ο κ. Ζαχαριάδης είπε «Μόνοι τους με έβαλαν εκεί, μόνοι τους με έβγαλαν. Εγώ δεν είχα κανένα όφελος,ούτε μισό ευρώ, μόνο βλάβη».

Αθώος δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ενός εκ των δυο εκπροσώπων της εταιρείας Μορέλια που εμπλέκεται στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες. Όπως είπε ο κατηγορούμενος το 1999 γνώρισε μέσω ενός κοσμηματοπώλη τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος κατέθετε στο εξωτερικό συνάλλαγμα και μετά τον πλήρωναν σε δραχμές η ευρώ. «Το 2011 μάθαμε από δημοσιεύματα ότι τα χρήματα ήταν από την εταιρεία ΜΙΕ,που εμείς δεν γνωρίζαμε. Καλέσαμε τον Ζήγρα να μας εξηγήσει και τότε μας είπε ότι πράγματι υπήρχε σύνδεση με παράνομες πληρωμές για τα υποβρύχια. Μας ζήτησε συγγνώμη και μας είπε να μην ανησυχούμε. Μετά εξαφανίστηκε και τότε με όσα στοιχεία είχαμε πήγαμε μόνοι μας και πριν μας καλέσει ο Εισαγγελέας».

Τον ίδιο χρόνο, 2011, πρόσθεσε ο κ. Αντωνιάδης για πρώτη φορά έμαθε από τον Ζήγρα  ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές ήταν ο Τσοχατζόπουλος.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ