Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή «είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του κλάδου για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων».

«Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας» αναφέρει η ΟΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να παρουσιαστούν κανονικά στις σχολικές τους μονάδες, από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεδρίασε χθες, Τρίτη, και θα συνεδριάσει και αύριο, Πέμπτη, ώστε να καθορίσει το εύρος και τη διάρκεια των απεργιακών της κινητοποιήσεων, γνωστοποιεί με την ανακοίνωσή της σειρά μέτρων αντίδρασης κατά «της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους».

Στο πλαίσιο αυτό, προαναγγέλλει «δυναμική συμμετοχή» στη διαδήλωση της ΔΕΘ και συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο που πρόκειται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή (5 ή 6 Σεπτεμβρίου).

Παράλληλα, ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος (12.30).

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ κάνει γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με ομοσπονδίες και συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τον συντονισμό κινητοποιήσεων αλλά συναντήσεων με τις ομοσπονδίες γονέων όλης της χώρας.

Τέλος στις 11 Σεπτεμβρίου και πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους προτείνεται να αναγνωσθεί επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων και να οργανωθούν μετά τον αγιασμό, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων, συναντήσεις με γονείς και μαθητές.

Σημειώνεται ότι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η γενική συνέλευση των προέδρων τους που θα κληθούν να επικυρώσουν τις απεργιακές προτάσεις της ΟΛΜΕ έχει προγραμματισθεί για τις 9 του μήνα.