Ο γερμανός πρώην πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία ότι δεχόταν δώρα από πλούσιους φίλους του το διάστημα που κατείχε δημόσιο αξίωμα, δήλωσαν σήμερα πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Είναι ο πρώτος ανώτατος άρχων της χώρας που θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.     

Οι εισαγγελείς του Ανόβερου απήγγειλαν τον Απρίλιο κατηγορίες εναντίον του Βουλφ, ο οποίος κατείχε την κυρίως τιμητική θέση του προέδρου της Γερμανίας από τον Ιούλιο του 2010 ως τον Φεβρουάριο του 2012, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί εν μέσω του σκανδάλου το οποίο ξέσπασε λόγω των καταγγελιών για διαφθορά.

Αν κριθεί ένοχος ο Βουλφ, πρώην σημαίνον στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, και στενός σύμμαχός της αναμένεται να καταδικαστεί σε έως και τρία χρόνια φυλάκιση. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου.

Ο γερμανός πρώην Πρόεδρος φέρεται ότι δέχθηκε το 2008 μια πληρωμένη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μονάχου από ένα φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο αργότερα βοήθησε ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες του.

Ο Βουλφ, 54 ετών, που αρνείται επίμονα τις κατηγορίες, ήταν την περίοδο εκείνη Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Η απόφαση του εισαγγελέα ανακοινώθηκε αφού ο Βουλφ δεν δέχθηκε να συνάψει συμφωνία με την εισαγγελία, βάσει της οποίας θα πλήρωνε πρόστιμο 20.000 ευρώ με αντάλλαγμα να αποσυρθούν οι κατηγορίες, θέλοντας, όπως είπε, να καθαρίσει το όνομά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από