Εντυπωσιάζει η νέα διαφήμιση με πρωταγωνιστές τους αστέρες της Μπαρτσελόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Το σποτ, που γυρίστηκε για λογαριασμό της Qatar Airways, εταιρείας χορηγού των πρωταθλητών Ισπανίας, κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο διότι στα 91 δευτερόλεπτα που διαρκεί παρελαύνουν από την οθόνη οι πολυδιαφημισμένοι άσοι των Μπλαουγκράνα – από τον Μέσι και τον Νεϊμάρ ως τον Ινιέστα, τον Πουγιόλ σε σπαρταριστά στιγμιότυπα ποδοσφαιρικής ανεμελιάς – αλλά και για τη σύλληψη της ιδέας:

Πρωταγωνίστρια είναι μια αεροσυνοδός που με το αεροπλάνο της Qatar Airways προσγειώνεται στη Χώρα της Μπαρτσελόνα. Σε αυτή τη νησιωτική χώρα η αεροσυνοδός βλέπει έκπληκτη τον Ζεράρ Πικέ να είναι ο υπεύθυνος στον έλεγχο διαβατηρίων και σφραγίζει το διπλωματικό έγγραφο του Νεϊμάρ.

Και ακολουθήσει η περιήγηση στη μαγική νήσο των Μπλαουγκράνα.

Η αεροσυνοδός θα μπει σε ένα ταξί κόκκινο και μπλε, θα δει τον Ινιέστα «μπογιατζή» να βάφει με μια ποδοσφαιρική μπάλα έναν τοίχο, θα επισκεφτεί τη σχολή καλών τεχνών για να δει τον Λιονέλ Μέσι να προπονείται σε χορευτικά με την μπάλα, θα χαρεί με τον Πουγιόλ που «σώζει» δύο κυρίες κάνοντας κεφαλιά στη γλάστρα που τους έπεφτε στο κεφάλι.

Ο πλανήτης της Μπαρτσελόνα είναι ένας τόπος μαγικός. Και αυτό το σποτ επιβεβαιώνει το σύνθημα της Μπάρτσα: «Κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος».