«Προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας» σε μία περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε τη σημερινή θέση της χώρας σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από έναν χρόνο.

Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Πριν ένα χρόνο, η περιοχή γύρω από την Ελλάδα έδινε μια αίσθηση σταθερότητας ενώ η Ελλάδα ήταν πηγή αστάθειας. Σήμερα αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει 180 μοίρες. Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται».

«Για αυτά τα θέματα είχαμε μια μακρά ανάλυση με τον Πρόεδρο Ομπάμα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε: «Αυτή η αίσθηση σταθερότητας πρέπει να ενισχυθεί και στο εσωτερικό της χώρας».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην περιοχή. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας. Πρέπει να ενισχύσουμε και την εσωτερική σταθερότητα ώστε να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από