«Αβουλο ακροατή που κάνει ό,τι του λέει ο ανακριτής», χαρακτήρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, φτάνοντας στο σημείο να αποδώσει την ομολογία του συγκατηγορουμένου του σε δάκτυλο του δικαστικού λειτουργού.

«Εχει υποστεί ψυχική ζημιά. Θέλει να βγει από τη φυλακή. Ηταν άρρωστος και τον χειραγώγησε ο ανακριτής, ο οποίος κατέστρεψε έναν άνθρωπο. Μέσα από τον Ζήγρα ακούτε εδώ τη φωνή του ανακριτή Μαλλή». Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρώην υπουργός όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Χρήστο Κατσιάνη για ποιον λόγο ο εξάδελφός του είναι τόσο επιθετικός εναντίον του.

Πρόεδρος: Πείτε μας λίγο για τις οφσόρ εταιρείες.

Τσοχατζόπουλος: Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες…

Πρόεδρος: Ο Ζήγρας φαίνεται.

Τσοχατζόπουλος: Εμένα προσωπικά δεν με αφορά καμία από αυτές τις εταιρείες, ούτε την κόρη μου, ούτε τη γυναίκα μου.

Πρόεδρος: Τότε γιατί είναι τόσο λάβρος εναντίον σας; Εξηγήστε μας λίγο…

Τσοχατζόπουλος: Ο Ζήγρας έχει υποστεί ψυχική ζημιά…

Ζήγρας: Εσύ είσαι βαριά άρρωστος.

Πρόεδρος: Τι έχει να κερδίσει εμπλέκοντας εσάς στην υπόθεση;

Τσοχατζόπουλος: Δεν ξέρω… Δικές του είναι οι εταιρείες. Εκανε τις δουλειές του. Από ‘κει και πέρα δεν θα μπω εγώ σε κουβέντες. Λυπάμαι γιατί τον κατέστρεψαν τον άνθρωπο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η στάση που θα τηρήσει σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος καθώς θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις με βάση το κατηγορητήριο, αλλά και να εξηγήσει γιατί άφησαν αιχμές για τον ποινικό του ρόλο στην υπόθεση και άλλοι συγκατηγορούμενοί του στις δικές τους απολογίες (Γ. Σαχπατζίδης, Φρόσω Λαμπροπούλου) ζητώντας του μάλιστα να πει την αλήθεια.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για την απόκτηση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, δικών του, της συζύγου και της κόρης του, μέσω υπεράκτιων εταιρειών, που –κατά το κατηγορητήριο –φέρεται να τις είχε χρησιμοποιήσει ως οχήματα για να ξεπλύνει μαύρο πολιτικό χρήμα από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Ποιες οφσόρ»;

«Ποιος κατηγορεί τη Λαμπροπούλου;» είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος για την επί 20 χρόνια λογίστριά του, η οποία «έκανε σωστά τη δουλειά της». Αρνήθηκε βεβαίως ότι ο ίδιος γνώριζε οτιδήποτε για τη σχέση της με τις επίμαχες οφσόρ εταιρείες μέσω των οποίων αποκτήθηκαν ακίνητα που κατέληξαν στην οικογένειά του. «Επαγγελματίας ήταν και πήγε στις εταιρείες αυτές» είπε θέλοντας να δείξει την άγνοιά του επί του συγκεκριμένου θέματος.