Λιγότερα από 130 πρατήρια επιμένουν να «αγνοούν» τον κίνδυνο του λουκέτου και να εμφανίζονται - με βάση και τα στοιχεία της Παρασκευής - να μην έχουν ακόμη τοποθετήσει το σύστημα. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες ο υφυπ. Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών.
Τα πρατήρια αυτά, όπως λένε κύκλοι του υπ. Ανάπτυξης, είτε δεν έχουν δουλειά και έχουν αποφασίσει να κλείσουν το πρατήριό τους είτε δεν θέλουν να εγκαταστήσουν το σύστημα γιατί έτσι θα ελέγχονται και θα χάσουν τα έσοδα από το λαθρεμπόριο.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το σύνολο σχεδόν των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλει τεχνικό δελτίο στην Κοινωνία της Πληροφορίας προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος. Εκεί όπου υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα είναι στη μαζική επεξεργασία των στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα τα δέχεται είναι έτοιμη, ωστόσο δεν έχει ακόμη τελειοποιηθεί ώστε να έχει και τη δυνατότητα να τα επεξεργάζεται μαζικά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από