Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη του πρώην μέλους του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Μπο Σιλάι για διαφθορά και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σε χρόνο που δεν προσδιορίσθηκε, ανακοίνωσε το δικαστήριο.
«Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε. Η απόφαση θα ανακοινωθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου που αναρτήθηκε σε "μικρομπλόγκ".
Κατά την αγόρευσή του την πέμπτη και τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας προσήψε στον Μπο Σιλάι εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα, γεγονός που προαναγγέλλει την επιβολή βαριάς ποινής.
Από την έναρξη της δίκης την περασμένη Πέμπτη, ο χαρισματικός πολιτικός και ανερχόμενος αστέρας της κινεζικής ηγεσίας μέχρι να περιέλθει σε δυσμένεια και να κατηγορηθεί για εκτεταμένη διαφθορά, υπερασπίσθηκε μαχητικά τον εαυτό του καταγγέλλοντας την μαρτυρία της συζύγου του εναντίον του ως «ασυναρτησίες μίας τρελής». Δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν είναι ένοχος για καμία από τις κατηγορίες και παραδέχθηκε ότι έλαβε ορισμένες κακές αποφάσεις και ότι ντρόπιασε τη χώρα του με τον τρόπο που διαχειρίσθηκε το θέμα του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της κινεζικής μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ και στενού του συνεργάτη Γουάνγκ Λιζούν.
Ο Γουάνγκ Λιζούν ήταν ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι η σύζυγος του Μπο Σιλάι, Γκου Καϊλάι, δολοφόνησε τον βρετανό επιχειρηματία και στενό φίλο και συνεργάτη του ζεύγους Νιλ Χέιγουντ, δίνοντας το έναυσμα για το ξετύλιγμα του μεγαλύτερου εδώ και δεκαετίες πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου στην Κίνα.
Προς τέρψιν των εκατομμυρίων Κινέζων που παρακολουθούθησαν τις αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του ζεύγους κατά την εξέλιξη της δίκης, ο Μπο δήλωσε κατά την απολογία του σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Γουάνγκ Λιζούν ήταν παράφορα ερωτευμένος με την Γκου Καϊλάι και ότι αυτό το απελπισμένο πάθος τού προκαλούσε "σύγχυση και παραζάλη".
«Ηταν κρυφά ερωτευμένος με την (σύζυγό μου) Γκου Καϊλάι και αυτό τού προκαλούσε σύγχυση και παραζάλη», δήλωσε σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύονται σε μικρομπλόγκ του δικαστηρίου ο Μπο Σιλάι, χαρακτηρίζοντας ψυχόδραμα τη σχέση του στενού του συνεργάτη με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τον Μπο, ο Γουάνγκ Λιζούν είχε εξομολογηθεί ότι μια μέρα χαστούκισε τον εαυτό του οκτώ φορές λόγω του απελπισμένου και αδιέξοδου πάθους του για την Γκου Καϊλάι, η οποία καταδικάσθηκε πριν από έναν χρόνο σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του Νιλ Χέιγουντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από