Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης μήνυσε τον πολυεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ για το Πανεπιστήμιο Τραμπ κατηγορώντας το ίδρυμα για παράνομες δραστηριότητες διεκδικώντας αποζημίωση 40 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Τραμπ χωρίς να διαθέτει άδεια παραπλάνησε περίπου 5.000 φοιτητές υποσχόμενο να τους διδάξει επιχειρηματικά «κόλπα».

Οι φοιτητές πλήρωσαν πάνω από 40 εκατ. δολάρια για αυτά τα μαθήματα στο αυτοαποκαλούμενο Πανεπιστήμιο, που το 2011 αναγκάστηκε να αλλάξει την επωνυμία του σε Επιχειρηματική Πρωτοβουλία Τραμπ.

«Κανένας, όσο πλούσιος ή δημοφιλής και να είναι δεν έχει το δικαίωμα να εξαπατά τους σκληρά εργαζόμενους Νεοϋορκέζους» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ερικ Σνάιντερμαν.

Στο διάστημα από το 2005 έως το 2011 που λειτουργούσε το Πανεπιστήμιο Τραμπ το ίδρυμα ισχυριζόταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καθηγητές των διαφόρων τμημάτων του, επιλέγονταν από τον ίδιο τον πολυεκατομμυριούχο κατασκευαστή Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν συνέβαινε.