Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει υποχρεώσει τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του με εκείνο το εντυπωσιακό 5-0 της Μπάρτσα επί της Ρεάλ και φυσικά ο Πορτογάλος δεν το έχει ξεχάσει. Ετσι, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής για το ευρωπαϊκό σούπερ κύπελλο ανάμεσα στην Μπάγερν και την Τσέλσι, ο Μουρίνιο βρήκε την ευκαιρία να στάξει χολή: «Η Μπάγερν επί ημερών του Γιουπ Χάινκες ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Τώρα έχει νέο προπονητή και νέους παίκτες και δεν είμαι σίγουρος πως παραμένει το ίδιο καλή»!

Ο ΓΚΙΤΖΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑΖΟ

Δυσάρεστες αναμνήσεις θα ξυπνήσει στους Βραζιλιάνους ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους της FIFA στην κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014. Πρόκειται για τον Αλσίντες Γκίτζια, τον τελευταίο επιζώντα της Εθνικής Ουρουγουάης που νίκησε 2-1 τη Σελεσάο στο Μαρακανά στον τελικό του Μουντιάλ 1950 και έμεινε στην ιστορία ως Μαρακανάζο. «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να πάω», δηλώνει ο Γκίτζια, ο οποίος ακόμα αναρρώνει από αυτοκινητικό ατύχημα που είχε πέρσι τον Ιούνιο.

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΩΝ ΝΙΚΗΣΕ Η ΠΑΡΙ

Με δύο λατινοαμερικανικά γκολ, του Ουρουγουανού Εντισον Καβάνι και του Αργεντινού Εζεκιέλ Λαβέτσι η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε την πρώτη φετινή της νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα με 2-1 επί της Ναντ. Η Μαρσέιγ επικράτησε της Βαλανσιέν 1-0 και έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία μετά τη λευκή ισοπαλία που παραχώρησε η Μονακό στην Τουλούζ. Στα άλλα παιχνίδια: Λιλ – Σεντ Ετιέν 1-0, Αζαξιό – Νις 0-0, Λυών – Ρεμς 0-1, Μονπελιέ – Σοσό 2-1, Γκινγκάμπ – Λοριάν 2-0, Μπορντό – Μπαστιά 1-0, Εβιάν – Ρεν 1-2.

Η βαθμολογία: Μαρσέιγ 9, Μονακό 7.