Ο Χουμπ Στέφενς, με τον Γιενς Κέλερ, συμφώνησαν σε ένα σημείο ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Σάλκε -στο άδειο λόγω τιμωρίας- γήπεδο της Τούμπας για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στην φάση των πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ότι η υπόθεση πρόκριση είναι και για τις δύο ομάδες, 50-50.

Το 1-1 του ΠΑΟΚ μέσα στο Veltins Arena αφήνει πολλά περιθώρια για την ιστορική πρόκριση του Δικεφάλου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι απουσίες όμως των Λάζαρ, Λίνο και Λόρενς δυσκολεύουν ιδιαίτερα την κατάσταση.

Στον αντίποδα, η Σάλκε θα αγωνιστεί με την πλάτη στον τοίχο, αφού μέχρι τώρα στην Μπούντεσλιγκα έχει μόνον έναν βαθμό σε τρία παιχνίδια και ο Κέλερ, αν δεν περάσει η ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αρχίσει να μετρά μέρες στον πάγκο της Σάλκε.

«Η Σάλκε, πρέπει να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εμείς ευχόμαστε να περάσουμε» δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς και συνέχισε: «Το άγχος θα το έχει η Σάλκε. Όχι εμείς. Αν ηττηθούμε, υπάρχουν και οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ. Σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα για 11άδα ανάγκης λόγω απουσιών. Η ομάδα έχει αρκετά μεγάλο ρόστερ, ώστε να παρακάμπτει προβλήματα τραυματισμών. Αυτό το παιχνίδι, θα είναι ευκαιρία και για τους παίκτες που θα παίξουν, να δείξουν τις δυνατότητές τους».

Όταν ο ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε αν το παιχνίδι με την Σάλκε είναι ζωής και θανάτου, αντέδρασε, λέγοντας: «Είναι απίστευτο να πιστεύουν κάποιοι τέτοια πράγματα. Η άποψη δηλαδή, ότι αν η ομάδα αποκλειστεί θα έρθει ο θάνατος. Ότι και να γίνει θα φάμε και θα πιούμε και μεθαύριο και την επόμενη μέρα και την άλλη».

Ο Γιενς Κέλερ, αφού είπε ότι η υπόθεση πρόκριση είναι 50-50, συνέχισε: «Όλοι οι παίκτες που ήταν τραυματίες είναι μαζί μας και θα αποφασίσω την τελευταία στιγμή ποιοι θα παίξουν. Περιμένω έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, αφού του λείπουν τρεις βασικοί παίκτες, όμως δεν περιμένω εκπλήξεις, γιατί γνωρίζω καλά την ομάδα. Η Σάλκε, έχει δουλέψει πολύ για να περάσει στους ομίλους. Πέρα από το οικονομικό όφελος, υπάρχει όφελος και για τους παίκτες, αφού το να αγωνιστούν απέναντι στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, αποτελεί μια πρόκληση».