Για τη θέση της στο πολιτικό σκηνικό όπως αυτό αναδιαμορφώνεται μέσα από τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και την παρατεταμένη κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ μίλησε μεταξύ άλλων στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 τη Δευτέρα η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου η οποία σε μια αποστροφή της συνέντευξής της ξεκαθάρισε: «Δεν έχω και δεν πρόκειται να έχω καμία σχέση με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά»

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει κόμμα, μολονότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. «Εχω κάνει σαφές ότι δεν θα κάνω κόμμα και όσα ειπώθηκαν είναι πραγματικά ανοησίες, διότι πιστεύω ότι δεν μπορεί καθένας να κάνει κόμμα και να γίνει μια πανσπερμία, να τεμαχιστούν οι δυνάμεις και έτσι να μην οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό όμως που θα κάνω είναι να συνεισφέρω με όποιες δυνάμεις μπορώ και κυρίως στην πρόταση – γιατί αυτό θέλουμε – για την Κεντροαριστερά. Είναι πολύ σημαντικό να ανασυντεθεί, διότι η γεωγραφία του πολιτικού μας συστήματος τον χρειάζεται και επ’ ουδενί δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον κομμουνιστογενή ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται αυτός ο χώρος για να πει κάτι. Όχι για να είναι ένωση προσώπων και να καλύπτει φιλοδοξίες. Να παλέψει και με τους ανθρώπους που έχει να έχει μια συγκεκριμένη πορεία. Κινητικότητα υπάρχει και είναι μεγάλη, αλλά έτσι όπως γίνεται, εξαντλείται στη συνεργασία προσώπων και κομμάτων» τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής της συνέντευξης η Αννα Διαμαντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές για το πώς παρουσιάζονται οι επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας από την κυβέρνηση. «Η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τον τρόπο που παρουσιάζει η κυβέρνηση και μετά την εμπειρία της διαχείρισης κρίσης και πολλών χρόνων πολιτικής (εμπειρίας) μετά τη Μεταπολίτευση, το να μη λέμε την αλήθεια και να μην παρουσιάζουμε τα πράγματα όπως είναι, είναι κάτι που το έχει πληρώσει το πολιτικό σύστημα» προειδοποίησε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Μετά την άνοιξη και το success story, καταλαβαίνουμε όλοι την ανάγκη να υπάρξουν θετικές ειδήσεις, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που θα οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Ότι πιστεύει ο κόσμος πως κάτι γίνεται και μετά ο κόσμος αισθάνεται ότι πηγαίνει στα Τάρταρα».

Για το πρωτογενές πλεόνασμα η Αννα Διαμαντοπούλου σχολίασε: «Είναι γνωστό ότι για να επιτευχθούν τα νούμερα που έχουν παρουσιαστεί έχουν κοπεί δημόσιες δαπάνες που η ίδια η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούσε τη λειτουργία δημόσιων χώρων. Κόπηκαν οι δαπάνες αυτές από παρεμβάσεις που θα έκαναν τη μηχανή να λειτουργήσει και όχι από μεταρρυθμίσεις. Επίσης, κόπηκαν χρήματα από τις οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από