Ενα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έστελνε «λάθος μήνυμα» και θα ήταν αντιπαραγωγικό, επεσήμανε ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Der Handeslblatt τη Δευτέρα.

«Μια ελάφρυνση του (ελληνικού) χρέους απλά θα μας έφερνε αντιμέτωπους με την ίδια ακριβώς κατάσταση σε πέντε χρόνια. Θα ήταν αντιπαραγωγική και ένα λάθος μήνυμα προς τις χώρες σε πρόγραμμα» τόνισε ο Βάιντμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Νέα βοήθεια από μόνη της δεν δημιουργεί ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και στέρεα δημοσιονομικά θεμέλια» είπε προσέθεσε ο Βάιντμαν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους στις χώρες της ευρωζώνης απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί λήξασα. «Αυτό το επιβεβαιώνει η όλη συζήτηση για το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Σε συνέντευξή του πάντως, στην ίδια εφημερίδα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο κούρεμα του χρέους, μολονότι παραδέχθηκε την ύπαρξη κενού 10 δισ. ευρώ στη διετία 2014-15.