Άλλα δύο τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι αναγκάστηκαν να κλείσουν οι αρχές εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Καλιφόρνια, ωστόσο αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο στο πρακτορείο Reuters ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» πως οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.
«Εργαζόμαστε πολύ στενά με το πυροσβεστικό σώμα. Τα πράγματα φαίνεται –χτύπα ξύλο- πως βαίνουν καλώς», είπε. Τμήματα του βορειοδυτικού άκρου του πάρκου έχουν παραμείνει κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η φωτιά απειλεί τις γραμμές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης που τροφοδοτούν το Σαν Φρανσίσκο με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτατης ανάγκης. Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην ηλεκτρική υποδομή που εξυπηρετεί την πόλη και οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία των ηλεκτρικών γραμμών, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του κυβερνήτη.
Ο Ντάνιελ Μπέρλαντ, εκπρόσωπος του τμήματος Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια δήλωσε ότι τα πυροσβεστικά συνεργεία έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά το απότομο έδαφος «δεν βοηθά την κατάσταση». 

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ