Σε όσα συζητήθηκαν μεταξύ τού τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του ιδίου, ως υπουργού Αμυνας, θα αναφερθεί με λεπτομέρειες ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην απολογία τη Δευτέρα, που αναμένεται με ενδιαφέρον μετά την πολύμηνη διαδικασία για μίζες από τα εξοπλιστικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, της Αθήνας. Σε δηλώσεις του στο «Βήμα», μαζί του στο δικαστήριο «δικάζεται και το ΚΥΣΕΑ και κρίνεται η αξιοπιστία του ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου ως υπόπτου για δωροδοκία για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων». Και αυτό, όπως λέει «δεν θα το επιτρέψω». Θα προσθέσει ότι είναι «θύμα πολιτικής σκευωρίας» και ότι «δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση», αρνούμενος έτσι κάθε πτυχή του κατηγορητηρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αιτιολογία των προμηθειών, όπως εμφανίζεται από τον πρώην υπουργό και θα ειπωθεί στην απολογία του: «Με βάση την εμπειρία μας από τα Ίμια, συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό», αναφέρει «και καταλήξαμε στην απόφαση να μην ξανασυμβούν αυτά. Έτσι προέκυψε η ανάγκη ριζικών αλλαγών και απόκτησης νέου στρατού, διαφορετικού από το 1950, που ακόμα διατηρούσαμε, μιας σαρωτικής αλλαγής στις Ενοπλες Δυνάμεις με την εφαρμογή νέας δομής, πολιτικής και στρατιωτικής . Εγώ ως υπουργός ΥΕΘΑ», θα πει στην απολογία του «έκανα τις επαφές με τους ξένους ηγέτες μόνο σε πολιτικό επίπεδο». Σε κάθε περίπτωση επιμένει ότι τις αποφάσεις τις έπαιρνε από κοινού με το ΚΥΣΕΑ.

Σκληρή επίθεση θα κάνει ο πρώην υπουργός στο δικαστήριο και για τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντί του, αλλά και απέναντι στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και την πολύμηνη προφυλάκισή της. «Οποιος είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας και δίωξης από το 2010, στον οποίο η Δικαιοσύνη έχει επιβάλει προκαταβολή ποινής, δηλαδή τιμωρία με εγκλεισμό στη φυλακή τουλάχιστον 16 μηνών αγνοώντας το τεκμήριο αθωότητας, δεν μπορεί να είναι ήσυχος και με εμπιστοσύνη ότι ο φυσικός δικαστής θα κάνει αυτό που πρέπει για να φωτίσει την υπόθεση, που εκδικάζει». Ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει επίσης ότι «όλα θα ειπωθούν στην απολογία μου και δεν θα μείνει τίποτε αναπάντητο».

Για τη σύζυγό του αναρωτιέται, τι ζητάνε από αυτήν και επιμένει ότι εκείνη «πληρώνει μόνο ότι τον παντρεύτηκε». «Πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα προφυλακισμένη», αναρωτιέται, «όταν είναι μάνα ανηλίκου παιδιού εγχειρισμένη πρόσφατα και καταπονημένη;».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ