Ασχημη βραδιά πέρασε χθες ο Ατρόμητος στο γήπεδο Περιστερίου, όπου πλήρωσε τα λάθη και την απειρία του και γνώρισε ήττα με σκορ 3-1 από την Αλκμααρ, στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ολλανδοί έκαναν εύκολη την υπόθεση της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης στη ρεβάνς, την ερχόμενη Πέμπτη στην έδρα τους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός είπε ότι η ομάδα του πρέπει να βγάλει ποδοσφαιρικό εγωισμό στην Ολλανδία, ο τεχνικός Γιώργος Παράσχος μίλησε για καλή εμφάνιση. Πάντως χθες οι περίπου 5.000 φίλοι του Ατρομήτου, παρά την πίκρα τους, χειροκρότησαν την ολλανδική ομάδα που έπαιξε άριστα το σύστημα των αντεπιθέσεων.

Ο κόουτς της ομάδας του Περιστερίου παραδέχτηκε ότι η Αλκμααρ δεν συγχωρεί τα λάθη και ότι ο Ατρόμητος ρισκάρισε πολύ για να πετύχει την ισοφάριση. Ο τεχνικός της Αλκμααρ Γκέρτγιαν Βέρμπεεκ δεν περίμενε τη νίκη με σκορ 3-1: «Εχουμε πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ασφαλώς θα είναι δύσκολο για τον Ατρόμητο να πετύχει τρία γκολ και εμείς κανένα, όμως η πρόκριση παίζεται σε δύο παιχνίδια. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε συγκρατημένα, εμείς είχαμε κατοχή της μπάλας, όμως δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε με αντεπιθέσεις και εκμεταλλευθήκαμε τα κενά της ελληνικής ομάδας καθώς είχε βγει στην επίθεση. Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος είναι δυνατή ομάδα».

Οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν τον Ατρόμητο με δύο γκολ των Γκούντμουνσον (51′) και Αρον Γιόχανσον (74′). Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ με πέναλτι του Παπαδόπουλου (76′). Το πέναλτι κέρδισε ο επιθετικός του Ατρομήτου από αντικανονικό μαρκάρισμα του γκολκίπερ Εστέμπαν. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (93′) η Αλκμααρ χτύπησε για τρίτη φορά, πάλι με τον Γκούντμουνσον.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμαλάν. Κίτρινη κάρτα: Φυτανίδης, Γιαννούλης, Φιερχέφερ, Εστέμπαν, Οφερτουμ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (83′ Καραμάνος), Δημούτσος (70′ Μπρίτο), Καραγκούνης (61′ Ναπολεόνι), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Ματίας Γιόχανσον, Βάουτενς, Χουβελέου, Φιερχέφερ, Χένρικσεν, Ελμ (71′ Οφερτουμ), Γκουντέλι, Μπέερενς (86′ Μάρτενς), Γκούντμουνσον, Αρον Γιόχανσον (92′ Μπερχάουζ).

Στο γήπεδο του Περιστερίου βρέθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντος Σάντος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ.